Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Fiecare organ are un aliment preferat

Publicat în libertatea.ro
Fiecare organ are un aliment preferat

Fiecare organ are propria “preferinţă” pentru un aliment anume, cel care îi furnizează cantitatea optimă de nutrienţi esenţiali pentru buna lui funcţionare.

Creierul se dezvoltă cu acizii graşi din peşteCercetările medicale au stabilit că există o legătură strânsă între acizii graşi Omega 3, care se găsesc în peşte, şi memorie.

Muşchii vor bananeFructul numărul unu pentru sportivii de performanţă şi pentru amatorii care vor să îşi dezvolte masa musculară, banana conţine un veritabil cocteil de nutrienţi esenţiali pentru dezvoltarea masei musculare: acid folic, vitamine (A, C, E, B1, B2, B3, B6, K), potasiu şi calciu.

Stomacul preferă broccoli - Un compus fitochimic din broccoli, numit sulforafan, previne gastrita hiperacidă, ulcerul gastric şi chiar anumite forme de cancer, pentru că distruge bacteria responsabilă cu aceste afecţiuni, Helicobacter pylori.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în libertatea.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

E dovedit ca acizii grasi din peste, Omega 3, hranesc in profunzime pielea, oferindu-i supletea de care are nevoie. Citește mai mult...

***

Cu fructele si legumele primaverii, bogate in vitamina C, accelerezi procesul de slabire! Găsește-ți motivația!

Impune-ti câteva obiceiuri zilnice care să îţi topească nesuferitele calorii pe nesimţite, chiar dacă rezultatele nu se văd imediat.

Nu mai sări peste micul dejun - Probabil ai mai auzit acest avertisment, pe care chiar ar fi bine să îl iei în serios! Nu mai trăi cu senzaţia că tai din numărul de calorii ingerate zilnic dacă nu mănânci la începutul zilei, deoarece nu faci altceva decât să îţi creşti apetitul spre seară. Micul dejun îţi furnizează energie şi îţi accelerează metabolismul, astfel încât corpul tău să ardă mai bine grăsimile pe tot parcursul zilei.

Studiile arată că oamenii cu un indice de masă corporal optim sunt cei care mănâncă întotdeauna dimineaţa, pe când persoanele supraponderale împărtăşesc obiceiul de a ignora complet micul dejun.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ai tot auzit ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar continui sa sari peste el, din diferite motive? Iata de ce ar trebui sa incetezi sa o faci. Citește mai mult...

Dr. Serban Damian: Ar fi bine sa evitam prajelile. Avem la indemana gatirea la abur, la gratar Găsește-ți motivația!

Pe lângă faptul că sunt delicioase, smochinele ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc digestia și țin la distanță osteoporoza.

Controlul greutății corporale

Pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorită conținutului de fibre.

Îmbunătățirea digestiei

Smochinele sunt o bună sursă de fibre alimentare și ajută la îmbunătățirea digestiei și previn constipația.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Smochinele pot fi consumate in curele de slabire, cu conditia sa fie excluse celelalte surse de carbohidrati. Citește mai mult...

Slabirea pentru ca trebuie, din motive de estetica, nu da intotdeauna rezultatele dorite, iar nemultumirile legate de propriul corp pot persista. Găsește-ți motivația!