Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Nevoia de dulce

Există o nevoie clară de educație privind efectele dăunătoare ale consumului de băuturi răcoritoare

Consumul frecvent de bauturi racoritoare ce contin zahar contribuie la dezvoltarea diabetului zaharat, a hipertensiunii arteriale si a altor probleme de sanatate, potrivit unei analize a studiilor epidemiologice publicate in revista de specialitate "The Journal of the Endocrine Society".

"Consumul de bauturi racoritoare indulcite creste in mod constant in randul persoanelor de toate varstele din intreaga lume. Analiza noastra arata ca majoritatea studiilor epidemiologice sugereaza ca aceste bauturi contribuie la debutul sindromului metabolic, diabetului si hipertensiunii arteriale," declara autorul principal al analizei, Dr. Faadiel Essop, cercetator in cadrul Stellenbosch University din Africa de Sud. 

Autorii au analizat 36 de studii realizate pe tema efectelor cardiometabolice ale consumului de bauturi indulcite cu zahar in ultimul deceniu. Intrucat unele studii au avut rezultate contradictorii privind relatia dintre consumul acestor bauturi si starea de sanatate, cercetatorii au evaluat critic datele studiilor pentru a ajunge la rezultate mai ferme.

La majoritatea studiilor au participat persoane ce obisnuiau sa consume mai mult de cinci bauturi racoritoare pe saptamana.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

***

Un om sanatos poate consuma 20-30 grame de ciocolata de 3 ori pe saptamana. Găsește-ți motivația!

500 de calorii luate din telina nu au acelasi efect asupra ta precum 500 de calorii preluate din prajituri.

Ultimele descoperiri din nutritie arata ca atunci cand vine vorba de calorii, alimentele din care le asimilezi fac toata diferenta. Mai precis, 500 de calorii luate din telina nu au acelasi efect asupra ta precum 500 de calorii preluate din prajituri.

Unele alimente necesita un timp mai lung de digestie, dar ajuta la arderea caloriilor (s-a descoperit ca mestecarea unui fruct sau a unei legume creste procesul de ardere a caloriilor cu 30%!) Persoanele care consuma alimente bogate in fibre sau proteine, greu de digerat, isi forteaza organismul sa le proceseze astfel incat “depunerea” caloriilor se face mult mai greu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cresterea in greutate este inevitabila dupa 40 de ani. Acesta este un mit, o scuza. Citește mai mult...

Este destul de greu sa dai cu piciorul unui angajament pe care ti l-ai facut tie. Găsește-ți motivația!

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire


Publicat în ClickSanatate.ro

Iată un top al celor mai eficiente alimente anti-îmbătrânire!

Afinele și fructele de pădure, în general, sunt considerate campioane la categoria substanțe antioxidante datorită cantității mari de vitamina C pe care o conțin.

Somonul este și el bogat în acizi grași Omega-3, fier, calciu, potasiu, vitaminele D și E. Consumat cel puțin de două ori pe săptămână, somonul previne apariția hormonilor de stres.

Ceaiul verde, susțin cercetătorii, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte structura ADN-ului. Îl poţi consuma atât cald, cât şi rece.

Vinul roşu este bogat în antioxidanţi, iar substanţele conţinute ajută la buna funcţionare a creierului şi a inimii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Iată care sunt acestea și în ce alimente se găsesc! Citește mai mult...

Sportul reduce retentia de apa, ochii umflati si balonarea. Găsește-ți motivația!