Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Clubul Sanatatii Walmark

Durerile de ficat

Publicat în DivaHair.ro
Durerile de ficat

Unde se resimt acestea, care sunt cauzele și ce tratamente poți urma

Durerile de ficat pot să apară din cauza unor boli ale ficatului, dar există și alte probleme de sănătate care pot da acest simptom. Nu neglija această problemă, pentru că ficatul este unul dintre cele mai importante organe, cu rol esențial pentru digestie și eliminarea toxinelor.

De multe ori, durerea de ficat este confundată cu durerea abdominală, de rinichi sau de spate, din cauza locului în care se manifestă. Durerea de ficat se simte în partea dreaptă, sub cutia toracică. Poate fi o senzația intensă, ascuțită, însoțită de durere de umăr sau de spate. Alteori însă, este o durere constantă.

Iată care sunt afecțiunile ce provoacă dureri de ficat și cum pot fi tratate!
1. Intoxicația cu acetaminofen
2. Ciroza hepatică
3. Cancer hepatic
4. Chisturi hepatice
5. Ficat gras
6. Fibroza ficatului
7. Hepatita
8. Alte afecțiuni

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DivaHair.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Pentru ca ficatul tau sa-si poata indeplini toate functiile sale, inclusiv cea de detoxifiere, el trebuie sa fie menajat si protejat de posibile agresiuni care ar putea sa-l suprasolicite.  Citește mai mult...

***

Iată o soluție simplă de viață, gratuită, non-tehnică. Găsește-ți motivația!

Oricat ar parea de ciudat, grasimile fac parte dintr-o dieta echilibrata.

Alegi alimente care au un continut scazut de grasimi. Oricat ar parea de ciudat, grasimile fac parte dintr-o dieta echilibrata. Grasimile furnizeaza organismului acizi grasi esentiali - Omega 3 si Omega 6, pe care organismul nu ii poate sintetiza, dar ii sunt necesari pentru o serie de procese. De asemenea, grasimile au si rolul de a ajuta la asimilarea vitaminelor liposolubile - A, D, E si K din alimente.

Potrivit nutritionistilor, fara grasimi, aceste vitamine absolut necesare pentru organism nu se asimileaza in cantitate suficienta. Grasimile nesaturate, numite grasimi "bune", pot fi mononesaturate (uleiul de masline) sau polinesaturate (uleiuri vegetale de rapita, de in, de floarea-soarelui, de porumb), in functie de tipul de acizi grasi care predomina in compozitia lor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pestele si fructele de mare au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 pentru buna functionare a inimii. Citește mai mult...

Cea mai buna metoda ca sa slabesti este aceea de a reduce lent aportul caloric. Găsește-ți motivația!

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele.

Cand gatesti la aburi alimentele nu vin in contact cu apa si nu-si pierd vitaminele si mineralele. Nu ai nevoie de ulei, alte grasimi sau de sare. Te gandesti probabil la acele vase speciale de fiert pe aburi, care sunt mai scumpe. Nu ai neaparat nevoie de ele ca sa gatesti astfel.

Iti trebuie pur si simplu o oala cu capac si o sita. Pui legumele sau carnea in sita, pe care o asezi intr-o oala cu putina apa. Ai grija ca sita sa nu fie in apa, ci deasupra ei. Acoperi oala cu un capac, o pui pe foc si lasi alimentele pana se patrund.

Dupa gatitul la aburi, fierberea ar fi urmatoarea optiune. Eviti astfel sa folosesti multe grasimi si sare in prepararea legumelor si a carnii, pe de o parte, si conservi o mare cantitate din vitaminele, sarurile minerale si proteinele din alimente, pe de alta parte. Daca fierbi legumele in putina apa, doar cat sa le acopere, si le tii pe foc un timp scurt, ele isi vor pastra o mai mare cantitate de calciu, fier si magneziu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este important sa cunosti tehnicile de gatit care nu adauga grasimi si calorii inutile. Citește mai mult...

Folosirea indulcitorilor nu te ajuta sa scapi de kilograme, ci din contra pe termen lung pot avea exact efectul opus. Găsește-ți motivația!