Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Prin consumul de pește se previne cancerul și bolile cardiovasculare

Potrivit cercetatorilor prin consumul de peste de 2 ori pe saptamana se reduce riscul de accident vascular cerebral deoarece majoritatea speciilor contin acizi grasi nesaturati si alti nutrienti importanti pentru mentinerea sanatatii si cresterea longevitatii.

Prin consumul de peste se previne cancerul si bolile cardiovasculare. De asemenea prin introducerea acestui aliment in dieta scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer, creste rezistenta organismului si este imbunatatita vederea.

Pestele creste imunitatea organisului, ajuta la dezvoltarea fizica si mentala, protejeaza inima si ofera organismului numeroase vitamine din grupul B. Pestele contine forfor – un mineral foarte important pentru dezvoltarea celulara, pentru oase si dinti, pentru normalizarea functiei renale, a ritmului cadiac si a contractiilor muschiului inimii. Alti nutrienti din carnea de peste sunt: magneziu, potasiu, iod, sulf, cupru, fluor, mangan, sodiu. Acestia sunt foarte importanti pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru cresterea sperantei de viata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în BodyGeek. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Introdus in alimentatie, in special pe perioada iernii, broccoli ajuta la eliminarea grasimilor acumulate. Citește mai mult...

***

Emanuil Rednic cantarea 126 kg. In 4 ani a ajuns la 82 kg, dupa ce si-a schimbat stilul de viata. Găsește-ți motivația!

La extragerea sucului, este esential ca fibrele sa fie complet terciuite, pentru ca elementele vitale sa treaca in lichid.

Sucurile de fructe au virtuti purificatoare. Daca sunt alese fructe suficient de variate si bine coapte, ele ii pot furniza organismului minerale, vitamine si toate glucidele de care acesta are nevoie.

Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie consumate proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect din legume.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-a cuprins oboseala şi nu mai ai pic de vlagă în tine? Băuturile recomandate de natură energizează pe loc pentru că nu fac altceva decât să ajute organismul stresat şi slăbit, în perioada de primăvară. Citește mai mult...

Femeile ajung sa se simta mai vinovate atunci cand mananca lucruri pe care dieta nu le permite.  Găsește-ți motivația!

Rucola nu este la fel de populara pe mesele romanilor ca o salata verde, poate si pentru ca nu este o planta autohtona si pretul ei in supermarketuri nu este chiar mic. Cu toate astea, rucola este atat de sanatoasa, incat ar trebui sa se afle pe mesele noastre macar o data pe saptamana.

In combinatie cu 2 linguri de ulei de masline, o lingura de parmezan ras, sare si putin suc de lamaie, rucola se transforma intr-o adevarata delicatesa, excelenta pentru stimularea digestiei si pentru energizarea organismului.

Datorita fitochimicalelor si nutrientilor pe care ii contine, rucola este o planta recomandata in curele de detoxifiere si in cele de slabire, ea ajutand la eliminarea toxinelor din organism, la accelerarea digestiei si la controlarea senzatiei de satietate. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei. Citește mai mult...

Iata 4 păreri pro şi 4 păreri contra cu referire la subiectul care este tot mai mult în discuţie: este bine sau nu să consumăm cu regularitate lactate. Găsește-ți motivația!