Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Puţini dintre noi se gândesc la faptul că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii.

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău.

Începem cu pâinea. Este nelipsită de la orice masă, iar majoritatea românilor o aleg pe cea albă. Că să înţelegeţi de ce nu este sănătoasă trebuie să ştiţi care este procesul prin care bobul de grâu este transformat în făină albă.

Dr. Cristina Niţă, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Procesul de rafinare presupune îndepărtarea părţii celei mai sănătoase din bobul de grâu sau din orice cereală şi rămâne doar partea care conţine cele mai puţine substanţe nutritive. Deci practic prin procesul de rafinare se îndepărtează fibrele, se îndepărtează cea mai mare cantitate de vitamine.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Digi24.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Eliminand aceste 5 pseudoalimente elimini practic cele mai importante surse de toxine, calorii goale si chiar cheltuieli inutile. Citește mai mult...

***

O parte importanta a alimentatiei de zi cu zi ar trebui sa includa legume, fructe si sucuri naturale, intrucat sunt bogate in numeroase vitamine si minerale. Găsește-ți motivația!

Fibrele in dieta

Fibrele in dieta


Publicat în Amelie.ro

Un aport sanatos de fibre se situeaza intre 30 si 40 de grame pe zi.

Fibrele sunt compusi cu rol esential in mentinerea sanatatii organismului, pe care le intalnim numai in produsele vegetariene, cum sunt cerealele integrale, fructele, legumele, nucile, plantele cu boabe (fasole, mazare), semintele. Produsele de origine animala – carnea, branza si ouale – nu contin fibre. Un aport sanatos de fibre se situeaza intre 30 si 40 de grame pe zi, in timp ce studiile arata ca americanii mananca in medie doar 10-20 de grame pe zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii spun ca o persoana cu o dieta de 2000 calorii are zilnic nevoie de 25 g fibre. Citește mai mult...

Pe langa mancare, este bine sa incerci sa iti impui anumite obiceiuri sanatoase. Găsește-ți motivația!

Consumati legume verzi

Consumati legume verzi


Publicat în Dietetik.ro

Legumele verzi sunt cea mai buna sursa de fibre solubile. O portie de broccoli are mai mult de doua grame de fibre.

Legumele verzi sunt o excelenta sursa de vitamine si minerale. In plus aduc unul dintre cei mai eficienti si mai activi antioxidanti care exista in natura, clorofila. Legumele verzi care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa sunt: varza, spanacul, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea verde, dovleceii, mazarea, frunzele de telina, patrunjelul si alte ierburi aromate.

De ce sunt atat de necesare legumele verzi? Pentru continutul mare de clorofila, pigment care se gaseste in cantitati diferite, in toate plantele si in toate legumele verzi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Vara este cel mai potrivit sezon pentru a incepe o dieta deoarece poti alege dintr-o gama variata de fructe si legume. Citește mai mult...

Iata 4 păreri pro şi 4 păreri contra cu referire la subiectul care este tot mai mult în discuţie: este bine sau nu să consumăm cu regularitate lactate. Găsește-ți motivația!