Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Sfaturi

Înainte de a decide că vreți să renunțați la cafea, ar trebui să știți că are atât efecte benefice, cât și un impact negativ asupra organismului.

În cazul în care nu beți foarte multă cafea sau nu luați un supliment pe bază de cofeină, se întâmplă să experimentați o scădere bruscă a nivelului energiei.

În plus, crește aciditatea, conducând la arsuri gastrice și dureri supărătoare la nivelul stomacului.

Dar dacă nu beți cafea instant, boabele de cafea conțin nutrienți importanți, precum vitaminele B2, B3, B5, mangan, potasiu și magneziu, dar și o cantitate ridicată de antioxidanți.

Mai mult, potrivit cercetărilor medicilor, băutorii de cafea sunt mai feriți de boli precum diabetul, Pakinson și Alzheimer.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în jurnalul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Ceaiul, popular indiferent de meridian, nu este doar o placere, ci o metoda prin care iti poti pastra sanatatea. Citește mai mult...

***

Există o serie de trucuri şi recompense, testate de specialişti, pe care persoanele sedentare le pot folosi pentru a se automotiva să facă mişcare. Găsește-ți motivația!

Somnul este important pentru sanatate

Somnul este important pentru sanatate


Publicat în CariereOnline.ro

Din cauza stilului actual de viata, problemele de somn au devenit o „epidemie” la nivel mondial.

Lipsa unui somn de calitate are un impact negativ asupra atentiei, memoriei si invataturii si ne face mult mai vulnerabili la accidente. Studii medicale recente au inceput sa exploreze legatura dintre problemele de somn, un somn insuficient si diferite alte probleme de sanatate, cu atat mai mult cu cat adultii isi petrec o treime din viata dormind, iar copiii mai mult de o treime. 35% din populatie crede ca nu doarme suficient iar acest lucru are un impact semnificativ asupra sanatatii fizice si emotionale. Insomnia afecteaza 30-45% din populatia adulta.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Somnul joacă un rol de menaj care elimină toxinele Citește mai mult...

Rodia are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul. Găsește-ți motivația!

Estimativ, ne îngrășăm cu 2 până la 4 kilograme în perioada sărbătorilor de iarnă.

1. Păstrează-ți (pe cât posibil) orarul de somn și cel de mișcare 

Nu vei reuși să mergi de 3 ori pe săptămână la sală în aceasta perioadă, dar poți face plimbări mai lungi pe jos, poți construi oameni de zăpadă sau poți face numeroase alte activități distractive. E foarte important, de asemenea, să-ți respecți orarul obișnuit de somn (cu excepția petrecerii de Revelion, bineînțeles), pentru că altfel riști să confunzi oboseala cu foamea.

2. Bea cu măsură

Bineînţeles că e ok să bei un pahar sau două cu prietenii și cu familia la mesele de sărbători, dar dacă exagerezi la capitolul băutură e la fel de rău ca dacă ai exagera cu grăsimea sau cu dulciurile. Caloriile se depun la fel de repede fie că le bei, fie că le mănânci. Alege vinul în locul cocktailurilor și nu exagera!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca vrei sa slabesti sanatos practica si exercitii fizice pe langa regimul alimentar special, spun specialistii. Citește mai mult...

Profita de bogăţia de fructe şi legume de sezon pe care le poţi combina pentru a prepara băuturi hrănitoare, dar care nu îngraşă. Găsește-ți motivația!