Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Combinarea corectă a alimentelor

Publicat în Adevarul.ro
Combinarea corectă a alimentelor

Modul în care combinăm corect alimentele trebuie să se bazeze pe câteva principii de bază.

Legumele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi precum salata verde, varza, fasolea verde, morcovul, ceapa, usturoiul se asociază bine cu alimente proteice (carne, ouă, peşte). Excepţie fac legumele bogate în amidon, de exemplu cartoful, care nu vor fi combinate cu proteine de origine animală.

Leguminoasele (mazăre, fasole uscată, soia, mazăre, năut, linte) pot fi combinate cu amidonoase (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), împreună crescând valoarea biologică a proteinelor.

O altă combinare corectă a alimentelor este cea a grăsimilor cu verdeţuri, deoarece sărurile minerale uşurează descompunerea grăsimilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Legumele fara amidon pot fi combinate atat cu proteine, cat si cu carbohidrati.  Citește mai mult...

***

Dieta ketogenică promite rezultate care se menţin o perioadă lungă de timp.  Găsește-ți motivația!

Mananca la micul dejun cereale

Mananca la micul dejun cereale


Publicat în Evenimentul Zilei

Fibrele si vitaminale continute de cereale permit pastrarea unui nivel optim de energie in prima parte a zilei.

O jumatate de castron de cereale sunt suficiente la masa de dimineata, in combinatie cu ceai, lapte sau iaurt. Daca nu aveti probleme cu greutatea, puteti consuma orice tip, insa daca aveti, evitati produsele care contin ciocolata si bazati-va mai mult pe cerealele din tarate.

"50% din dieta zilnica trebuie sa fie reprezentata de glucide (fainoase, cereale si zahar). Glucoza este singura sursa de energie pentru organism, iar cerealele sunt cel mai la indemana ajutor fiindca pe langa fibre au si o cantitate semnificativa de vitamine din grupul B (in special B1)", explica nutritionistul Mihaela Bilic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, prof. dr. Nicolae Hâncu, consideră că nutriţioniştii cei mai buni putem fi noi înşine, dacă asimilăm informaţiile corecte. Citește mai mult...

Poti sa-ti faci un sandvis cu humus (pasta de naut), salata verde, ardei rosu, avocado, 1 felie de branza, 2-3 rondele de ceapa.  Găsește-ți motivația!

Inainte de masa de pranz consuma o salata in care adauga putin otet.

Acidul acetic din compozitia otetului va incetini absortia zaharului in sange. De asemenea, salata iti va oferi senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp si astfel, nu vei mai simti nevoia de a consuma multe calorii la mesele urmatoare.

Combina pastele cu legume si condimente - In loc sa consumi paste cu branza, ciuperci, carne si diverse sosuri, incearca o varianta light, si anume paste in combinatie cu legume sau condimente. Busuiocul, oregano si broccoli se numara printre cele mai bune alegeri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Vrei sa tii post, dar nu stii cu ce sa inlocuiesti iaurtul, dulciurile, branzica de casa sau alte gustari? Citește mai mult...

Cine nu îşi doreşte să aibă stomacul plat şi bine tonifiat? Celebrul Dr. Oz are câteva soluţii rapide şi eficiente pe care le recomandă ca să elimini grăsimea de pe burtă şi să ai un abdomen de invidiat. Găsește-ți motivația!