Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Prima regulă pentru o ‪digestie‬ perfectă este mestecarea îndelungată a mâncării. Dar și ceea ce mănânci contează!

Cartof dulce - El conține multe proteine și glucide, care sunt asimilate de organism aproape imediat datorită conținutului ridicat de apă. 

Linte - Lintea conține multă proteină și fier, dar și vitamina B1. Acest produs este complet lipsit de grăsimi, în schimb conține niște glucide care se digera foarte ușor și oferă senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată. 

Avocado - Acest fruct influențează pozitiv metabolismul și are o importanță sporită pentru oamenii afectați de obezitate. Lămâia verde, coriandrul și un pic de sare intensifică acțiunea sa în stomac și intestin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în bzi.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Este bine sa ai în bagaj o trusă care să conţină câteva suplimente folositoare în situaţiile de criză. Citește mai mult...

***

Ambitia, vointa, perseverenta, increderea si optimismul sunt cele mai importante secrete ale reusitei. Găsește-ți motivația!

Iubeste proteinele, dar cu masura!

Iubeste proteinele, dar cu masura!


Publicat în Irina Reisler

Proteinele sunt singurii nutrienti care nu se depun in organism, deci nu te ingrasa.

Proteinele se gasesc in carne, lactate si oua, fiind absolut necesare la formarea masei musculare. Acesta este motivul pentru care este bine sa incluzi proteinele, in dieta si in meniul tau. Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa mentii rezultatele, cele mai indicate proteine sint cele din carnea de peste, pui, curcan, din oua, lapte, brinza si iaurt degresate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Da startul zilei cu 5 minute de exercitii fizice, in fiecare dimineata! Citește mai mult...

Alimentele dezechilibrate nutrițional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate. Găsește-ți motivația!

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Vrei sa asimilezi cat mai multe vitamine, minerale si fitonutrienti din legume si fructe? Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi te invata cum sa le consumi si iti spune ce moduri de preparare le fac sa-si piarda proprietatile nutritionale.

Consumate fara coaja, anumite fructe, cum ar fi merele, perele sau piersicile, isi pierd o mare parte din proprietati (vitamine si fibre solubile si insolubile). Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Fructele si legumele gatite la peste 40 de grade celsius isi pierd o mare parte din vitamine, enzime si din proprietatile antioxidante.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

Medicul specialist îţi explică de ce sunt periculoase şi ce afecţiuni pot genera sau agrava.  Găsește-ți motivația!