Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Vitamine

Învaţă cum să-ţi alimentezi organismul cu vitamine!

Vitamina A. Manifestările carențiale apar atât la nivel oftalmologic, cât și la nivelul epiteliului (pielii) și al mucoaselor. Alimente: lapte, brânză, spanac, roșii, morcovi, dovleac.

Vitamina D. Manifestări: osteopatia de carență, tetania, spasmofilia, apariția cariilor și decalcifierea oaselor. În acest caz, alimentația trebuie să fie bogată în pește, ficat, gălbenuș de ou, unt, lapte.

Vitamina E. Manifestările clinice: menstruație dureroasă, avort spontan, tulburări hepatice și de fragilitate capilară. Regimul alimentar trebuie să conțină pâine din tărâțe de grâu și de secară, grâu fiert, spanac, morcovi, pătrunjel, soia și pește. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în eva.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Organismul tau incearca sa iti spuna prin micile probleme de sanatate care sunt vitaminele şi mineralele în minus. Citește mai mult...

***

Kilogramele în plus sunt o povară pentru toată lumea, însă nu trebuie să recurgi la diete drastice care-ţi distrug sănătatea, ci să ai grijă la ceea ce mănânci şi să cunoşti alimentele care topesc grăsimea. Găsește-ți motivația!

Conform anumitor studii, introducerea scortisoarei in alimentatie va scade apetitul.

In afara de practicarea unui anumit sport si consumul preparatelor cu putine calorii, nutritionistii spun ca pentru a pierde kilogramele in plus, de mare ajutor sunt o serie de alimente care grabesc arderea grasimilor. Specialistii recomanda ardeiul iute, deoarece accelereaza metabolismul, arde caloriile si reduce apetitul. Aceasta proprietate o are datorita unei substante numita capsaicina.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata ce produse ar trebui sa fie preferatele tale odata ce te-ai decis sa incepi razboiul cu grasimile. Citește mai mult...

O cură de slăbire perfect adaptată nevoilor tale nu este suficientă pentru a avea rezultate rapide şi de durată. Găsește-ți motivația!

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Vrei sa asimilezi cat mai multe vitamine, minerale si fitonutrienti din legume si fructe? Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi te invata cum sa le consumi si iti spune ce moduri de preparare le fac sa-si piarda proprietatile nutritionale.

Consumate fara coaja, anumite fructe, cum ar fi merele, perele sau piersicile, isi pierd o mare parte din proprietati (vitamine si fibre solubile si insolubile). Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa.

Fructele si legumele gatite la peste 40 de grade celsius isi pierd o mare parte din vitamine, enzime si din proprietatile antioxidante.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele. Citește mai mult...

Mergi la sala, urmeaza un curs de dans, aerobic, inot sau tae-bo.  Găsește-ți motivația!