Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza.

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza asupra sanatatii noastre. Deci, cu ce ar trebui sa le inlocuim?

Unele zaharuri cum ar fi mierea si siropul de agave sau mai multa fructoza. Fructoza este mai dulce decat glucoza si sucroza, de aceea poate fi necesara o cantitate mai mica pentru a obtine un nivel similar de dulce fata de zaharul alb. Mierea si siropurile au, de asemenea, un continut mai mare de apa. Astfel, continutul de zahar este mai mic decat greutatea echivalenta a zaharului alb.

Datorita diferitelor niveluri de prelucrare si rafinare, zaharurile care sunt mai putin procesate si rafinate tind sa aiba un continut mai mare de minerale si compusi care dau plantelor culoarea lor. Acesti compusi s-au dovedit a creste capacitatea antioxidanta, care reduce daunele celulare din organism care cauzeaza cateva boli cronice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

***

Medicul specialist în nutriţie Mihaela Bilic, cea care a ajutat o mulţime de vedete să slăbească ne sfătuieşte să cumpărăm alimente în cunoştinţă de cauză. Găsește-ți motivația!

La extragerea sucului, este esential ca fibrele sa fie complet terciuite, pentru ca elementele vitale sa treaca in lichid.

Sucurile de fructe au virtuti purificatoare. Daca sunt alese fructe suficient de variate si bine coapte, ele ii pot furniza organismului minerale, vitamine si toate glucidele de care acesta are nevoie.

Sucurile de legume sunt regeneratoare si imbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie consumate proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase in mod corect din legume.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-a cuprins oboseala şi nu mai ai pic de vlagă în tine? Băuturile recomandate de natură energizează pe loc pentru că nu fac altceva decât să ajute organismul stresat şi slăbit, în perioada de primăvară. Citește mai mult...

Ceaiul de patrunjel este un antioxidant puternic si are efect diuretic, adica elimina apa din tesuturi.  Găsește-ți motivația!

Ce ne ingrasa cu adevarat?

Ce ne ingrasa cu adevarat?


Publicat în Descopera.ro

Fructoza a fost, o vreme, promovata drept o alternativa sanatoasa la consumul de zahar.

Fructoza nu produce o crestere a glicemiei (a cantitatii de glucoza din sange), acesta fiind motivul pentru care, timp de decenii, a fost considerata buna pentru diabetici, caci acestia sufera de o crestere necontrolata a glicemiei. Dar fructoza are un efect pervers - pacaleste creierul sa creada ca persoana respectiva nu a mancat cine stie cat (creierul reactioneaza la cresterea concentratiei de glucoza si trimite, in mod normal, un semnal de satietate, avertizand organismul ca a mancat destul si e cazul sa se opreasca). Fructoza inseala aceste mecanisme de control ale organismului, facandu-l sa manance mai mult.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

Daca vei tine mereu in casa dulciuri, chipsuri si diverse alte produse hipercalorice, riscul de a te ingrasa este unul mai ridicat.  Găsește-ți motivația!