Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Nutritionistii evita carnea grasa, au o dieta bogata in fructe si legume si beau multa apa. Găsește-ți motivația!

In primul rand, nu consuma alimente ambalate, evita zaharul, sodiul si ingredientele artificiale.

Nu mai pune sare peste alimentele pe care le gatesti, caci aceasta va duce la retinerea apei si iti va da un aspect "pufos". Foloseste din plin condimentele si ierburile aromate.

Ce sa bei: daca stai hidratat pe toata perioada zilei, nu vei confunda senzatia de foame cu cea de sete. Consumand apa iti vei curata intregul sistem, vei elimina toxinele in mod natural, iar daca bei ceai verde vei beneficia de antioxidanti, astfel incat vei arde si mai multe calorii. Incearca sa bei o ceasca sau doua de ceai pe zi, cu o mica gustare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Din planul de detoxifiere nu fac parte zaharul, mierea, sarea, dressing de salata si condimentele. Citește mai mult...

Painea graham ingrasa la fel de mult ca painea alba, spune medicul Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Dieta cu proteine presupune, in primul rand, un consum marit de alimente bogate in proteine si scazut in carbohidrati.

Dieta cu proteine presupune, in primul rand, un consum marit de alimente bogate in proteine si scazut in carbohidrati. Este o cura cu grad crescut de reusita si poate fi chiar un deliciu pentru iubitorii de carne. Insa implica si anumite riscuri!

Cat de multe proteine ai voie pe zi - Aportul caloric zilnic al unui om normal este, in proportie de 12-18%, format din proteine. Insa la un regim bazat pe alimente proteice trebuie mai mult de atat. Aportul caloric la persoanele care vor sa slabeasca astfel trebuie sa fie pana la 50% pe zi. Majoritatea proteinelor in plus provin din carne, oua si branzeturi cu continut mic de grasime. In mod normal, in dieta cu proteine sunt interzise alimente precum cereale, fructe sau legume, fapt ce poate lipsi organismul de nutrienti importanti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu este usor sa treci de la teorie la practica in “jungla” caloriilor. Citește mai mult...

Andrei Rosu: "Am inceput sa fac miscare – in cazul meu, sa alerg".  Găsește-ți motivația!