Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

***

Zaharul ocupa numarul 1 in clasamentul alimentelor extrem de daunatoare pentru organism.  Găsește-ți motivația!

Cât costă să te menţii în formă?

Cât costă să te menţii în formă?


Publicat în Ce se intampla doctore?

Carmen Ungureanu: "Cred cu tărie că suntem ceea ce mâncăm, suntem ceea ce bem, de aceea trebuie să avem tot timpul grijă de alimentaţie".

“Oriunde am fi, Milano, New York, Bucureşti, noi alegem cum trăim, noi alegem ce mâncăm. Să mănânci sănătos înseamnă în acelaşi timp să mănânci mai puţin, deci consumând mai puţin, cheltuim mai puţin. Ciocolată versus un fruct, un burger versus o salată… Este evident că ajungem la acelaşi preţ uneori poate chiar mai ieftin”, crede Carmen.

Iată meniul ei: La micul dejun, alege în 5 zile din 7 un smoothie, o combinaţie din 4 fructe proaspete mixate la blender, în care adaugă seminţe de in. Înainte de micul dejun bea o lămâie, stoarsă într-un pahar cu apă rece. Pretul micului meu dejun în NY? 3 dolari! În Milano, plătea 2 euro pe un mic dejun.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Exercitiile presupun ridicarea unor greutati in apa si sunt indicate tuturor persoanelor. Citește mai mult...

Dr. Oz vine cu sfaturi pe care nu trebuie să le ratezi luna aceasta. El propune sfaturi care îţi vor schimba viaţa de la începutul anului.  Găsește-ți motivația!

Nu mai e o noutate pentru nimeni ca medicii recomanda sa luam in fiecare dimineata micul dejun si sa ne facem o adevarata rutina din arta mancatului sanatos.

Nu mai e o noutate pentru nimeni ca medicii recomanda sa luam in fiecare dimineata micul dejun si sa ne facem o adevarata rutina din arta mancatului sanatos.

Iata mai jos 10 feluri de mic dejun, usor de preparat, cu putine calorii si foarte gustoase:

1. O cana de ceai negru, paine prajita unsa cu avocado, o felie branza si un bol cu rosii cu busuioc. 

2. Iaurt grecesc cu cereale sau lapte de soia cu cereale. Mult mai rapid de preparat ca cel de la varianta 1 si foarte hranitor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu ai timp sa iti prepari dimineata cine stie ce mic dejun complicat, dar totusi nu vrei sa pleci cu stomacul gol de acasa? Citește mai mult...

Femeile nu reusesc sa urmeze un regim alimentar mai mult de opt zile. Găsește-ți motivația!