Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Dieta cu salată

Putem să punem pariu că nu știi exact cât de bună e de fapt salata, în special pentru creier

Într-un studiu recent publicat în jurnalul științific Neurology se arată că una – două porții de legume verzi pe zi îți îmbunătățesc memoria și, mai general, capacitatea cognitivă.

Martha Clare Morris, Sc.D., nutriționist epidemiologic la Centrul Medical al Universității Rush și colegii săi au analizat 960 de persoane între 58 și 99 de ani de-a lungurl unei perioade de aproape cinci ani. Participanții la studiu au completat chestionare despre cât de des consumă alimente precum spanac, salată verde sau kale. Răspunsurile au variat între 0.1 și 1.3 porții pe zi.

Dar lucrurile de abia încep așa! Morris și echipa au continuat să chestioneze respondeții la primul chestionar timp de zece ani. La finalul studiului, ei au descoperit că creierele celor care mănâncă cele mai mari cantități de legume verzi sunt echivalente cu ale celor mai tineri. Și nu cu puțin, ci chiar cu 11 ani mai tineri! Altfel spus, maximum de salată consumat întinerește creierele cu 11 ani.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Menshealth.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Multe persoane au falsa impresie că alimentaţia bogată în salate garantează scăderea numărului de kilograme. Citește mai mult...

***

De mese nu ai cum sa faci abstractie: nu te lasa stomacul, creierul, pofta! Găsește-ți motivația!

Filozofia Vegetarianismului

Filozofia Vegetarianismului


Publicat în Blogosfera - Macolaus

Rolul alimentatiei este de a restabili resursele energetice ale organismului nostru.

Vegetarianismul nu mai este doar un alt stil de nutritie; el constituie un element cheie in determinarea starii sanatatii noastre fizice, psihice, mentale, morale; iar in suma, acestea vor influenta colosal evolutia noastra pe termen lung, in plan personal sau profesional. De ce totusi aceasta inapetenta pentru carne? Care este rationamentul vegetarienilor atunci cand renunta la ea?

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată câteva modalități prin care micuții învață cum să aprecieze mai mult natura. Citește mai mult...

Fibrele si vitaminale continute de cereale permit pastrarea unui nivel optim de energie in prima parte a zilei. Găsește-ți motivația!

O dietă bogată în legume şi fructe te ajută să îţi menţii organismul sănătos.

Îţi doreşti să elimini riscul de a dezvolta o formă de cancer, vrei să cheltuieşti mai puţin atunci când mergi la supermarket şi în principiu, îţi doreşti o viaţă mult mai sănătoasă? Nimic mai simplu! Iată câteva dintre motivele cele mai întemeiate pentru care şi tu ar trebui să devii vegetarian!

Nu trebuie să elimini 100% carnea din dieta ta! Nu poţi concepe ca sandvişul tău să nu conţină şi o mică feliuţă de şuncă sau muşchi? Nu intra în panică! Dacă poţi renunţa la carne doar pentru o zi, în fiecare săptămână, poţi ajunge să economiseşti şi bani, să reduci şi impactul asupra mediului, dar şi să trăieşti o viaţă mai sănătoasă. Chiar dacă în ultimii ani numărul vegetarienilor nu a crescut considerabil, se simte o uşoară creştere în numărul celor care au început să reducă consumul de carne. E adevărat! Patru din zece oameni au început să consume mai multe fructe, legume şi alimente pe bază de plante, decât acum un an, potrivit unui studiu recent.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Regimul vegetarian incetineste procesul de imbatranire, te ajuta sa slabesti si te pazeste de boli.  Citește mai mult...

Cei mai multi oameni au greutati cand trec la o dieta mai sanatoasa si nu inteleg de ce se intampla aceasta. Găsește-ți motivația!