Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Alimentatie echilibrata

Moduri simple să mâncați mai puțin zahăr

Medicii nutriționiști spun că o dietă echilibrată nu trebuie să conțină zahăr într-o proporție mai mare de 5% din totalul caloriilor consumate în fiecare zi.

Citiți etichetele produselor cumpărate - Imediat ce vă formați un obicei din citirea etichetelor produselor pe care le cumpărați din supermarket, începeți să realizați cât de mult zahăr se ascunde în realitate în mâncarea consumată în fiecare zi. 

Eliminați treptat zahărul din alimentație - Atunci când va interziceți categoric să consumați zahăr, probabilitatea de a reuși acest lucru este una foarte mică. 

Evitați inclusiv îndulcitorii artificiali - Acești substituenți ai zahărului stimulează pofta de mâncare și de dulce. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatul Medicului. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Primul lucru necesar in descoperirea zaharului adugat este sa citesti eticheta fiecarui produs, inainte de a-l cumpara.  Citește mai mult...

***

Doctorul Mehmet Oz iti recomanda sa nu consumi niciodata bauturi dulci in timpul mesei. Găsește-ți motivația!

Poftele alimentare si nevoile organismului

Poftele alimentare si nevoile organismului


Publicat în SfatulMedicului.ro

In majoritatea cazurilor, dorinta de a consuma un anumit aliment apare in urma unui dezechilibru hormonal cauzat de adoptarea unui regim alimentar necorespunzator.

In majoritatea cazurilor, dorinta de a consuma un anumit aliment nu apare ca urmare a unei tulburari de alimentatie (anorexie, bulimie, obezitate), ci in urma unui dezechilibru hormonal cauzat de adoptarea unui regim alimentar necorespunzator. De asemenea, acestea se manifesta si in momentul in care glanda suprarenala nu mai functioneaza corespunzator - "oboseala suprarenala". De exemplu, cand organismul este epuizat nivelul de zahar si/sau serotonina este redus, astfel se declanseaza pofta de dulciuri sau de carbohidrati.

Potrivit ultimelor studii realizare in domeniu, un alt factor care declanseaza dorinta de a consuma un anumit aliment este imaginatia. Astfel, acest proces intelectual cognitiv numit imaginatie stimuleaza pofta unui aliment prin asocierea lui cu un eveniment placut, o perioada fericita, prospera etc.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cartea lui Peter D'Adamo "Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine" a confirmat dieta. Citește mai mult...

Conservele simple şi cu cât mai puţină sare te vor scoate din impas de fiecare dată când ajungi târziu acasă şi nu ai timp să găteşti ceva sofisticat. Găsește-ți motivația!

Ce mancam in sezonul rece

Ce mancam in sezonul rece


Publicat în Femeia

Ca sa nu-ti scada prea mult tonusul, dieta ta de sezon alb trebuie sa respecte formula 50% carbohidrati, 30% grasimi si 20% proteine.

Carbohidrati - Se digera lesne, te energizeaza rapid si, astfel, rezisti mai usor temperaturilor mici! Ia-ti combustibilul atat de necesar din zahar brun, miere, fructe uscate, paste, orez, cartofi, cacao. Nu combina zaharul cu fibre, pentru ca va fi absorbit mai greu.

Grasimi - Se digera mai greu, dar iti reda vigoarea pierduta dupa asimilarea carbohidratilor. Dorinta organismului de a consuma grasimi creste considerabil cand e expus la frig. Margarina, branzeturile, nucile, dar si baconul, in cantitati moderate, te ajuta sa treci mai lin prin iarna.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sărbătorile de iarnă ne îndeamnă la căldura căminului si la mese îmbelsugate... chiar si pe cei mai sportivi dintre noi. Citește mai mult...

Scrie-ti scopurile iar succesul va veni garantat! In realitate, scrisul pe hartie te ajuta doar la caligrafie. Găsește-ți motivația!