Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Stil de viață » Trucuri simple

Creierul poate fi păcălit să mănânce mai puţin

Pentru a evita mâncatul excesiv, ţineţi cont de câteva trucuri psihologice care vă vor ajuta să ajungeţi la senzaţia de saţietate mult mai repede. Fie că este vorba de culoarea sau dimensiunea farfuriilor, creierul poate fi păcălit să mănânce mai puţin. 

O bună idee este folosirea câtorva strategii de servire şi tehnici de preparare care vă pot ajuta să controlaţi excesul de calorii, împiedicându-vă să consumaţi o cantitate prea mare de alimente.

De exemplu alegeţi farfurii colorate care să scoată în evidenţă mâncarea. Această tactică se bazează pe cercetările lui Brian Wansink de la Universitatea Cornell şi a lui Koert van Ittersum de la Universitatea Wageningen din Olanda, care au constatat că oamenii îşi servesc mai multă mâncare fără să îşi dea seama când folosesc farfurii a căror culoare corespunde cu cea a alimentelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Schimbarea locului in care luam mesele si micsorarea dimensiunii farfuriilor din care mancam, pot ajuta la pierderea in greutate. Citește mai mult...

***

Ne legăm de multe lucruri care ne cauzează stres şi suferinţă. Iată cum putem renunţa la ele şi cum putem îmbrăţişa schimbarea. Găsește-ți motivația!

Dieta cu calorii negative

Dieta cu calorii negative


Publicat în Irina Reisler

Alimentele cu calorii negative pot fi introduse in orice dieta.

Alimentele cu calorii negative sunt alimentele pentru a caror digestie organismul consuma mai multe calorii, decit valoarea calorica a alimentului respectiv.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In primul rand trebuie sa te feresti de grasimi si carbohidrati. Citește mai mult...

Iată ce mici obiceiuri e bine să eviți dacă vrei să rămâi mereu pozitivă! Găsește-ți motivația!

Cercetătorii au realizat un studiu privind persoanele care mănâncă mai târziu şi cele care mănâncă mai devreme.

Cercetătorii au realizat un studiu privind persoanele care mănâncă mai târziu şi cele care mănâncă mai devreme. Studiul a relevat riscurile la care se expun cei care obişnuiesc să amâne luarea unei mese.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 420 de persoane supraponderale, care au urmat un tratament de 20 de săptămâni în Spania pentru a pierde din greutate, informează dailymail.co.uk. Cercetători de la "Brigham and Women's Hospital" din Boston şi de la Universitatea din Murcia au evaluat rezultatele. Studiul a arătat că cei care obişnuiesc să ia principala masă a zilei mai devreme au şanse mai mari să evite obezitatea.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O femeie care lucreaza intr-un birou isi ia a treia parte din caloriile zilnice - circa 650 - din gustari. Citește mai mult...

Dr. Oz împreună cu un antrenor recunoscut de fitness recomandă o nouă regulă de slăbit. Găsește-ți motivația!