Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Calorii

In grame, femeile nu trebuie sa depaseasca, in principiu, 24g de zahar pe zi, iar barbatii 36g.

O lingurita de zahar dimineata la cafea, inca putin zahar din cerealele de dimineata, o portie sanatoasa din gustarile de peste zi, iar daca mai adaugam si 1-2 pahare de suc… deja am depasit limita! Numarul de calorii maxim pe care il putem consuma zilnic din zahar este, conform Doctoroz.com, 100 pentru femei, adica echivalentul a 6 lingurite de ceai de zahar, si 150 pentru barbati, adica aproximativ 9 lingurite de ceai pline cu zahar (atentie, o lingurita de ceai reprezinta aproximativ 1/3 dintr-o lingurita normala).

In grame, femeile nu trebuie sa depaseasca, in principiu, 24g de zahar pe zi, iar barbatii 36g. Fiecare gram de zahar contine 4 calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoarNatural.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Medicii recomanda femeilor sa nu consume mai mult de 25 de grame de zahar pe zi. Citește mai mult...

***

Micul dejun este primul pas pe care nu trebuie sa-l sari din planul tau zilnic.  Găsește-ți motivația!

Vorbeste cu partenerul de viata sau cu prietenele. 70% din reusita unui regim depinde de motivatie.

Nu va propunem un regim minune. Ci o schimbare totala a stilului de viata. Nu va incurajam sa va infometati, ci va sugeram etape sanatoase, care nu va vor epuiza psihic si nu va vor distruge fizic. Cum fac majoritatea dietelor drastice.

Gaseste-ti persoane care sa te sustina. Vorbeste cu partenerul de viata sau cu prietenele. 70% din reusita unui regim depinde de motivatie. Tindem sa o uitam de multe ori si, de aceea, este indicat sa avem pe cineva care sa ne-o reaminteasca fara sa ne culpabilizeze. Cel mai bine ar fi sa iti gasesti inca o amica ce are acelasi obiectiv ca tine. In doi, este mai usor. Daca si partenerul are probleme cu kilogramele in plus, atunci veti purta aceasta lupta impreuna. Poti adera si unui grup online, unui forum ce si-a propus acelasi obiectiv.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca reduci consumul de carne la trei zile pe saptamana, vei avea numai beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Citește mai mult...

Adesea, senzaţia de foame nu este reală, ci apare pe fondul unor emoţii puternice. Găsește-ți motivația!

Adrian Copcea: "Efectul yo-yo apare atunci cand dietele drastice si infometarea nu sunt insotite de exercitiu fizic".

Nevoia de a slabi rapid cu ajutorul unor diete restrictive, care nu sunt recomandate de medicii nutritionisti sau prin infometare sunt cauze ale efectului yo-yo. Fenomenul consta in scaderea rapida in greutate, urmata de reingrasare, acest lucru producandu-se in cicluri repetate si dezechilibrand metabolismul.

Medical, efectul yo-yo se numeste greutate ciclica. Dupa mai multe cicluri de scadere si de crestere in greutate, dietele ajung sa nu mai functioneze, scaderea in greutate nu se mai produce, ci, din contra, persoana se ingrasa si mai mult.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Curele de slabire care promoveaza infometarea pot avea consecinte negative asupra sanatatii fizice si mentale.  Citește mai mult...

Aceasta este prima lectie si poate cea mai importanta: slabeste pentru tine, nu pentru ceilalti.  Găsește-ți motivația!