Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Calorii

Când vine vorba de slăbit, o calorie este doar o calorie şi atât.

Când vine vorba de slăbit, o calorie este doar o calorie şi atât. Dar atunci când comparăm alimente crude cu unele gătite s-ar putea ca situaţia să nu mai fie aceeaşi. Mai exact, se pare că „sistemul actual de evaluare a caloriilor este greşit”, susţine Richard Wrangham, specialist în biologie evoluţionistă în cadrul Universităţii Harvard.

Cercetările au scos la iveală că alimentele sunt procesate în mod diferit pe măsură ce ele trec din esofag în intestin şi chiar mai departe. Specialiştii au fost de acord că modul în care sunt calculate caloriile pentru fiecare aliment în parte este greşit deoarece producătorii nu iau în calcul energia folosită de individ pentru a digera mâncarea, efectul bacteriilor intestinale şi orale asupra alimentelor sau proprietăţile alimentelor în sine care le pot micşora sau prelungi călătoria prin intestin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Descopera.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cand vine vorba de slabit, fiecare calorie conteaza. Dar mai conteaza si valoarea nutritiva a caloriile ingerate.  Citește mai mult...

***

În ziua de azi există o aplicație pentru orice, dar cum îți dai seama ce aplicație este bună pentru tine și care chiar merită timpul și spațiul din telefonul tău?  Găsește-ți motivația!

Fiecare dintre noi a incercat la un moment dat cate o dieta care a avut rezultate mai bune sau mai putin bune.

Nutritionisti nu recomanda o serie de diete care cauzeaza ingrasare instantanee odata ce sunt terminate.

Supa de varza - Supa de varza este incredibil de saraca in calorii. Cu toate acestea, exista pericolul de a face anemie, in cazul in care dieta cu supa de varza se intinde pe o perioada mai lunga de timp. In schimb, o cura cu supa de varza va va ajuta cu siguranta sa pierdeti kilograme, insa cu marele cost al lipsei de energie.

Zeama de lamaie - Sucul de lamaie, fara zhar, ajuta incredibil de mult in arderea grasimilor. In fiecare dimineata este recomandat sa consumati zeama de la o lamaie intr-un pahar cu apa calduta. Ajuta foarte mult la arderea grasimilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dietele bazate pe abundenta unui singur aliment sunt o metoda rapida sa scapi de cateva kilograme. Citește mai mult...

Medicii îţi spun de ce e bine să notezi absolut tot ce mănânci într-o zi. Găsește-ți motivația!

Pentru ca o dieta sa fie sanatoasa trebuie sa aiba cateva componente clar stabilite.

Trebuie sa te asiguri ca dieta ta zilnica este formata din fructe, legume, carne slaba, cereale integrale si proteine. Poti folosi grasimi, ulei sau sare pentru a condimenta mancarea, insa intr-o mica masura. O buna metoda de a vizualiza masa este sa pui pe acceasi farfurie o portie de legume, una de fructe, cereale si putina carne slaba.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dietele rapide, mai ales cele celebre, pot pune în pericol sănătatea pentru că sunt fade. Citește mai mult...

Începe cu o activitate pe care îţi place să o faci! Ca regulă generală, când faci exerciţii fizice, trebuie să simţi efortul, dar nu într-o asemenea măsură încât să nu mai ai suflu deloc. Găsește-ți motivația!