Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Calorii

Specialiştii germani în nutriţie recomandă un consum de fructe uscate ce nu trebuie să depăşească 25 de grame pe zi.

Fructele uscate sunt considerate adevărate surse de sănătate. Pentru că numărul caloriilor pe care le conţin este mare, specialiştii germani în nutriţie recomandă un consum ce nu trebuie să depăşească 25 de grame pe zi.

Iată care sunt cele mai cunoscute fructe uscate pe care te sfătuim să le consumi crude.

Caju - Ingrediente: acizi graşi nesaturaţi, proteine, vitamina B, magneziu, potasiu şi fier. Efecte asupra sănătăţii: prevenirea bolilor de inimă şi circulatorii. Consolidarea sistemului imunitar şi nervos, creşte puterea creierului. Calorii pentru 100 de grame: 572 (crud), 594 (prăjit).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Caju sau alunele de caju sunt fructe mai puţin cunoscute în ţara noastră, cu toate că acestea au un conţinut ridicat de cupru, de acizi graşi nesaturaţi, de magneziu şi fosfor. Citește mai mult...

***

Amatorii de fast-food sunt si cei care au, in general, un mod de viata mai putin sanatos, mai sedentar. Găsește-ți motivația!

Venirea pe lume a unui copil a fost un moment foarte fericit în viaţa Gabrielei Firea, dar a însemnat şi câteva kilograme în plus pentru aceasta, pe care le-a anulat în timp scurt datorită unui regim alimentar propriu.

"Dimineaţa, după ce luam aghiasma, beam pe burta goală un pahar de apă cu jumătate de lămâie stoarsă, pentru digestie. La micul dejun consumam doar un iaurt degresat cu ovăz în care, doar pentru gust, picuram câteva lacrimi de miere. Dacă nu îmi era suficient mai mâncam seminţe crude: de dovleac, de in. Masa de prânz era compusă dintr-o supă-cremă de legume şi un grătar de curcan sau peşte cu salată. La masa de seară, obligatoriu înainte de ora 19, o brânză slabă fără sare cu roşii sau salată trebuiau să mă sature. Evident, până mă culcam mă apuca foamea, dar o potoleam, atât cât puteam cu apă", a mai spus Gabi Firea.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O legătură strânsă între mamă și copil se formează în timp și este nevoie de mult tact. Iată câteva sugestii care te vor ajuta în acest sens. Citește mai mult...

Iată 3 motive pentru care plânsul arată că ai un psihic puternic!  Găsește-ți motivația!

Consumati broccoli!

Consumati broccoli!


Publicat în Dietetik.ro

Broccoli este una dintre legumele de baza din dieta vegetariana, tocmai ca urmare a continutului sau cu totul special de minerale si vitamine.

Broccoli contine glucide, vitamina A, C, in catitati cu totul speciale. In 200 de grame de broccoli se gaseste mai multa vitamina C decat intr-o portocala!

Broccoli este o excelenta sursa de vitamine din grupul B, acid folic si minerale precum calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, dar si sulf si pretioasa vitamina K.

La tot acest recital de minerale si vitamine trebuie adaugat faptul ca in 100 de grame de broccoli sunt doar 30 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cartoful este o sursa extraordinara de nutrienti, vitamine si minerale.  Citește mai mult...

O ceasca de afine, adica o portie, aduce in organism doar 80 kcal. Găsește-ți motivația!