Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Calorii

Dacă ţii la siluetă trebuie să fii foarte atentă la cantitatea de alcool pe care o consumi, acesta este pe locul 2, după grăsimi, ca număr de calorii.

Un pahar cu 250 ml de vin conţine 178 kcal, echivalentul a 2 biscuiţi digestivi cu ciocolată. Pentru a arde aceste calorii, trebuie să mergi vioi, timp de aproximativ 37 minute. Un pahar de băutură cola are aproximativ 107 kcal. Deci, dacă vrem să slăbim, degeaba renunţăm la acest gen de băuturi dacă nu renunţăm şi la alcool.

Calorii goale - Spre deosebire de alimente, băuturile alcoolice au o valoare nutriţională foarte mică, în unele cazuri chiar nulă. Kate Mendoza, managerul de educaţie anti-cancer la WCRF (World Cancer Research Fund), a declarat: „Rapoartele recente au arătat că oamenii nu sunt conştienţi de caloriile din băuturi şi nu le includ în calculul consumului lor de zi cu zi.” Conţinând 7 kcal/g, alcoolul are mai puţine calorii decât grăsimea, care conţine 9 kcal/g, dar mai multe decât proteinele şi carbohidraţii care conţin câte 4 kcal/g.

 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dacă încercaţi să slăbiţi şi nu reuşiţi, tăiaţi alcoolul de pe listă, avertizează specialiştii de la World Cancer Fund. Citește mai mult...

***

Ca și în cazul relațiilor, în sport nu are voie să intervină monotonia. Îți dăm câteva sugestii haioase care să-ți dea energie și chef de mișcare.  Găsește-ți motivația!

Cum iti pastrezi silueta, vara

Cum iti pastrezi silueta, vara


Publicat în Dietetik.ro

Bea apa! Hidratarea corecta este un mod eficient care te ajuta sa-ti pastrezi silueta.

Ca sa ai cu adevarat beneficii de pe urma consumului de lichide (apa, sucuri slab calorice, supe, fructe si legume bogate in apa), este bine sa bei 1,5 litri pe zi.

Bea sucuri fara zahar, pe care le poti prepara singura. Foloseste aromele fructelor ca sa le adaugi in apa. Pune lamaie, suc de grapefruit, o felie de portocala, sau fructe rosii si gheata. Apa o sa capete un gust placut, si o sa ramana fara calorii.

Extractele de plante aromatice pot fi, solutii bune pentru a pierde in greutate, deoarece acestea nu au zahar si nici calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Micul dejun din care face parte si o portie de cereale integrale iti asigura energie pana la pranz. Citește mai mult...

Stabileste-ti obiective clare si cura de slabire te va ajuta sa le atingi. Găsește-ți motivația!

O femeie care lucreaza intr-un birou isi ia a treia parte din caloriile zilnice - circa 650 - din gustari.

Un studiu publicat de Daily Mail a aratat ca o femeie care lucreaza intr-un birou isi ia a treia parte din caloriile zilnice - circa 650 - din gustari. Studiul a relevat ca gustarea cea mai populara consta in ciocolata, abia pe locul doi venind fructele.

Si nu foamea e de vina, asa cum s-ar putea crede, ci plictiseala. Noua din zece femei mananca la birou, iar jumatate dintre ele strang 650 - 750 de calorii pe zi din aceste gustari.

11% dintre femeile care lucreaza la birou, chestionate in cadrul studiului realizat in Marea Britanie, au recunoscut ca mananca la birou din cu totul alt motiv, respectiv incercand sa fie sociabile.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iar ti-ai petrecut pauza de pranz in fata calculatorului si ti-ai potolit foamea cu un sandwich sau un baton de ciocolata? Citește mai mult...

Iata 4 păreri pro şi 4 păreri contra cu referire la subiectul care este tot mai mult în discuţie: este bine sau nu să consumăm cu regularitate lactate. Găsește-ți motivația!