Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Calorii

Oamenii de ştiinţă au identificat motivul exact pentru care persoanele obeze nu reuşesc să slăbească atunci când ţin o cură de slăbire.

Cercetătorii de la Garvan Institute of Medical Research din Sydney, Australia, au descoperit că o substanţă cunoscută sub numele de neuropeptida NPY, ce stimulează apetitul, controlează totodată dacă respectivul corp arde sau conservă energia.

"Evoluţia ne-a oferit aceste mecanisme pentru a ne ajuta să supravieţuim perioadelor de foamete", a explicat profesorul Herbert Herzog. „Acum că mâncăm mai mult decât ar trebui, pentru că mâncarea este disponibilă tot timpul, de multe ori energia suplimentară este stocată ca grăsime”, spune coautorul studiului. „De aceea, atunci când vom încerca să slăbim, NPY se va activa şi va contracara efectul pe care dorim să-l obţinem prin reducerea cantităţii de calorii consumate”, explică expertul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Descopera.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Iata care sunt cauzele comune pentru care barbatii si femeile au tendinta de a se ingrasa odata cu varsta. Citește mai mult...

***

Mihaela Bilic vorbeste despre avantajele si dezavantajele alimentaţiei disociate. Găsește-ți motivația!

Ceaiul verde, arma secretă în scăderea în greutate

Ceaiul verde, arma secretă în scăderea în greutate


Publicat în Ce se intampla doctore?

Orice scădere în greutate de succes pe termen lung rezultă în principal din mâncare mai puţină şi din arderea mai multor calorii.

Orice scădere în greutate de succes pe termen lung rezultă în principal din mâncare mai puţină şi din arderea mai multor calorii. O ceaşcă de ceai (fără zahăr sau lapte) furnizează numai 4 calorii, iar acest lucru cu siguranţă face ca această băutură să fie permisă în  orice cură de slăbire. Specialiştii în nutriţie au emis ipoteza că ceaiul verde reduce rata de absorbţie a carbohidraţilor, fără a pune organismul în pericol de malnutriţie.

Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp. Această creştere de 3 sau de 4% în consumul de energie nu face din ceai o pilulă-minune de slăbit, dar le dă persoanelor care ţin diete o stimulare suplimentară care să le ţină motivate. Cert este că, ceaiul verde este un mod extraordinar de a începe sau de a încheia aproape orice masă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cu o ora de badminton arzi pana la 500 de calorii. De asemenea ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Citește mai mult...

Când intri într-un program de slăbit, este important să cauți niște obiective reale.  Găsește-ți motivația!

Delicioasa zmeura nu ingrasa, contine putine calorii, dar multe fibre.

Caisele sunt bogate in vitamina A: 100 de grame de caise reprezinta 64% din doza zilnica recomandata. Vitamina A este benefica pielii. De asemenea, contin si Vitamina C.

Caisele sunt o sursa excelenta de minerale: zinc, potasiu, fier si magneziu.

Delicioasa zmeura nu ingrasa, contine putine calorii, dar multe fibre. 100 de grame de zmeura contin 52 de calorii si 6,5 grame de fibre.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata mai jos ce fructe te asteapta luna asta si de ce nu e bine sa le ratezi. Citește mai mult...

Dacă nu reuşeşti să mai slăbeşti şi ai rămas la aceeaşi greutate în ciuda eforturilor pe care le faci este momentul să îi dai o mână de ajutorul metabolismului. Potrivit celebrului Dr. Oz, atunci când stagnezi la o anumită greutate în ciuda dietei pe care o urmezi trebuie să consumi anumite alimente care au rolul de a stimula metabolismul.  Găsește-ți motivația!