Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Slabire la 40 de ani

Motivele pentru care este mai greu să slăbim după 40 de ani nu sunt puține. Sedentarismul, problemele cu tiroida, alimentația deficitară, schimbările hormonale și, în general, un metabolism prea lent, fac ca o cură de slăbire să devină ineficientă.

1. Nu îți seta obiective greu de atins 

Dacă te gândești să slăbești 5 kilograme într-o săptămână, o sa iți fie cam greu. Încearcă să eviți dietele drastice și să mizezi mai degrabă pe ideea unui stil de viață sănătos, cu mese regulate, porții mici și alimente cât mai naturale. Dietele drastice după 40 de ani nu fac decât să îți slăbească foarte tare organismul și să accelereze procesul de îmbătrânire prematură.  

2. Stimulează-ți metabolismul

Pentru a stimula metabolismul să ardă mai multe calorii, încearcă să mănânci alimente bogate în proteine (carne de pui sau pește, linte, năut, fasole), bea în fiecare dimineață un pahar mare de apă cu lămâie și nu sări peste micul dejun. Cu cât metabolismul e mai activ, cu atât se ard mai multe calorii și "dispar" mai repede grăsimile.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Si dupa 40 de ani organismul raspunde la un anumit tip de regim alimentar.  Citește mai mult...

***

Oamenii de știință au demonstrat că jumătate din persoanele care fac sport folosesc smartphone-ul în timp ce lucrează.  Găsește-ți motivația!

Ceaiul verde, arma secretă în scăderea în greutate

Ceaiul verde, arma secretă în scăderea în greutate


Publicat în Ce se intampla doctore?

Orice scădere în greutate de succes pe termen lung rezultă în principal din mâncare mai puţină şi din arderea mai multor calorii.

Orice scădere în greutate de succes pe termen lung rezultă în principal din mâncare mai puţină şi din arderea mai multor calorii. O ceaşcă de ceai (fără zahăr sau lapte) furnizează numai 4 calorii, iar acest lucru cu siguranţă face ca această băutură să fie permisă în  orice cură de slăbire. Specialiştii în nutriţie au emis ipoteza că ceaiul verde reduce rata de absorbţie a carbohidraţilor, fără a pune organismul în pericol de malnutriţie.

Unul dintre modurile prin care ceaiul susţine eforturile de slăbire este stimularea uşoară a vitezei de ardere a caloriilor din corp. Această creştere de 3 sau de 4% în consumul de energie nu face din ceai o pilulă-minune de slăbit, dar le dă persoanelor care ţin diete o stimulare suplimentară care să le ţină motivate. Cert este că, ceaiul verde este un mod extraordinar de a începe sau de a încheia aproape orice masă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cu o ora de badminton arzi pana la 500 de calorii. De asemenea ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Citește mai mult...

Evită alimentele care au o cantitate exagerată de zahăr si grăsimi nesănătoase. Găsește-ți motivația!

Caloriile in dieta

Caloriile in dieta


Publicat în Dietetik.ro

Scopul unei diete este acela de a reduce depozitele adipoase, fara a pierde din masa musculara.

Indiferent de tipul dietei, toate regimurile de slabire indica o valoare maxima a caloriilor pe care le poti consuma. Chiar daca nu este precizata explicit valoarea totala a caloriilor care pot fi consumate, meniurile dietelor indica greutatea alimentelor recomandate la fiecare masa, asfel ca automat se stabileste un numar maxim de calorii admise.

Pentru a scadea in greutate, regula generala spune ca, numarul caloriilor arse, in cursul proceselor metabolice normale si in cursul exercitiilor fizice, trebuie sa fie mai mare decat numarul caloriilor ingerate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Intrebarea care se pune este cum stabilesti care este valoarea caloriilor arse in cursul unei zile.  Citește mai mult...

În trei minute afli şapte trucuri "light" care îţi arată că poţi scăpa de kilogramele în plus fără a fi nevoită să ţii o dietă drastică. Găsește-ți motivația!