Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Slăbire » Calorii

Esti la dietă si vrei să dai rapid jos kilogramele în plus? Iată o listă cu alimente care contin mai putin de 40 de calorii.

Cafea - 0 calorii. Cafeaua neagră este una dintre cele mai sărace în calorii băuturi. Este si un aliat împotriva kilogramelor în plus. Băutorii de cafea prezintă un risc scăzut de cancer de ficat si colon, diabet, Parkinson si trăiesc mai mult.

Rucola - 4 calorii / 200 gr. Această salată cu un gust picant e extrem de săracă în calorii, grăsimi si colesterol. Contine însă fibre alimentare, vitaminele A, C si K si multi alti nutrienti, printre care si potasiu.

Salată verde - 5 calorii. Poti consuma kilograme întregi de salată verde fără să te îngrasi. Salata verde este o sursă importantă de vitamine din complexul B, acid folic si mangan, care reglează nivelul de zahăr din sânge si îmbunătătesc functia sistemului imunitar.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Unele alimente conţin mai puţine calorii decât cele consumate de organism pentru a le procesa, astfel că au primit denumirea de „alimente cu 0 calorii” sau alimente cu "calorii negative". Citește mai mult...

***

Începe cu o activitate pe care îţi place să o faci! Ca regulă generală, când faci exerciţii fizice, trebuie să simţi efortul, dar nu într-o asemenea măsură încât să nu mai ai suflu deloc. Găsește-ți motivația!

Consumati broccoli!

Consumati broccoli!


Publicat în Dietetik.ro

Broccoli este una dintre legumele de baza din dieta vegetariana, tocmai ca urmare a continutului sau cu totul special de minerale si vitamine.

Broccoli contine glucide, vitamina A, C, in catitati cu totul speciale. In 200 de grame de broccoli se gaseste mai multa vitamina C decat intr-o portocala!

Broccoli este o excelenta sursa de vitamine din grupul B, acid folic si minerale precum calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, dar si sulf si pretioasa vitamina K.

La tot acest recital de minerale si vitamine trebuie adaugat faptul ca in 100 de grame de broccoli sunt doar 30 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cartoful este o sursa extraordinara de nutrienti, vitamine si minerale.  Citește mai mult...

O parte importanta a alimentatiei de zi cu zi ar trebui sa includa legume, fructe si sucuri naturale, intrucat sunt bogate in numeroase vitamine si minerale. Găsește-ți motivația!

O greşeală o constituie alegerea sucurilor de fructe în locul fructelor.

Pentru că în această perioadă foarte multe persoane tin dietă ca să poată mânca pe săturate de sărbători sau pur si simplu pentru ca rochia sau costumul să le vină perfect de Revelion, e foarte important să se evite câteva greseli alimentare. Cele mai importante dintre acestea sunt: nerăbdarea si obiectivele nerealiste.

O altă greseală este absenta micului dejun, în conditiile în care consumarea zilnică a unui mic dejun copios este esentială pentru furnizarea energiei necesară organismului încă de dimineată si pentru prevenirea aparitiei poftei de dulce. O altă greşeală o constituie alegerea sucurilor de fructe în locul fructelor pentru că sucurile sunt bogate doar în calorii, în timp ce fructele contin şi multe fibre.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Persoanele care slabesc intr-o perioada suficient de lunga, se mentin mai bine la greutatea normala. Citește mai mult...

Ciupercile proaspete sunt sarace in calorii (10 cal./100 g) si bogate in proteine. Găsește-ți motivația!