Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Schimbare și motivație » Motivatie

În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult.

Foloseşte o furculiţă mai mare - În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Sistemul nostru nervos reacţionează cu un fel de întârziere la stimulii vizuali şi de aceea ni se întâmplă de multe ori să mâncăm foarte mult, deşi nu ne era foarte foame. O furculiţă mai mare convinge creierul că am consumat o porţie la fel de mare de mâncare, deşi cantitatea efectivă de hrană este aceeaşi.

Ţine mâncare sănătoasă la îndemână - Deşi sună ciudat şi surprinzător, dacă te uiţi la fructe şi legume proaspete în timp ce înfuleci o porţie uriaşă de cartofi prăjiţi cu maioneză, s-ar putea să nu termini tot ce ai în farfurie. Trucul este să ţii mâncare sănătoasă la îndemână, ca data viitoare când mesteci de zor paste, pizza sau cotlete de porc cu cartofi prăjiţi, să simţi "privirea" merelor şi morcovilor în ceafă. Dacă începi să te simţi vinovat încă de când mănânci ceva nesănătos, nu vei mai fi nevoit să trăieşti cu vina după o porţie întreagă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Creierul este cel care ne convinge să stricăm dieta, să dăm iama în prăjituri când suntem stresaţi si să sărim peste mese. Citește mai mult...

***

Sunt alimentele dietetice optiunea potrivita pentru sanatatea ta? Găsește-ți motivația!

A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta.

"Infometarea este cea mai practicata si cea mai pacatoasa metoda de slabire, pentru ca deschide ciclurile de slabire-ingrasare", spune Serban Damian.

In cazurile de infometare, organismul se apara si reduce automat arderile. "Cand reincepi sa mananci normal, arderile raman la acelasi nivel redus si, chiar daca mananci mai putin decat inainte de cura, te ingrasi mai rapid".

Detoxifierea organismului pentru anumite examinari medicale este o masura necesara, insa a apela la solutii extreme pentru a scapa de toxine, fara supraveghere medicala, este o exagerare.Sfatul medicului este ca orice cura de detoxifiere sa fie aleasa si monitorizata de un specialist.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Evita metoda de a slabi cu laxative, altfel vei pierde calciul din organism.  Citește mai mult...

Grasimea din zona abdomenului este inamicul numarul unu atat al femeilor, cat si al barbatilor. Din fericire, exista alimente pe care te poti baza ca sa fii in forma.  Găsește-ți motivația!

Dr. Şerban Damian îţi dezvăluie adevărul despre cele mai cunoscute 10 mituri în menţinerea siluetei.

Când vine vorba de modalităti de slăbire, multi experti se arată! Şi nu de putine ori circulă informatii referitoare la diete, care nu sunt explicate sau verificate. Nutritionistul Şerban Damian îti dezvăluie adevărul despre cele mai cunoscute 10 mituri în mentinerea siluetei.

Rasul ingrasa - Acesta este un mit care a apărut probabil în urma constatării că oamenii mai graşi sunt uneori mai amuzanti şi mai veseli decât restul lumii. Dar râsul nu are cum să îngraşe. Nu există nicio legătură. Aş putea spune că, din contră, atunci când râzi, contracti câtiva muşchi, deci consumi energie.

Somnul ingrasa - Somnul este o necesitate fiziologică. Privarea de somn conduce la deteriorarea structurilor nervoase şi, în cele din urmă, la deces. Somnul nu are nicio legătură cu îngrăşarea. În timpul somnului, organismul functionează la un nivel energetic bazal.

Urmareste-l pe nutritionistul Şerban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Orice fel de paine are multe calorii. Insa, unele tipuri au mai putine decat altele. Citește mai mult...

Ce atatea trucuri? Lucrurile de calitate cer efort si ambitie.  Găsește-ți motivația!