Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Schimbare și motivație » Dr. Alin Popescu

Medicii îţi spun de ce e bine să notezi absolut tot ce mănânci într-o zi.

Practic, în fiecare zi, timp de o săptămână, trebuie să notezi tot ce mănânci şi ce bei, cu excepţia apei plate şi a ceaiului neîndulcit. Potrivit doctorului Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, acest jurnal alimentar te va ajuta să te autoevaluezi, să-ţi controlezi dieta şi, în acelaşi timp, e un element puternic de automotivare pe termen mediu şi lung. „Nu vei putea slăbi dacă mănânci haotic. Ordinea e foarte importantă.

Atât în ceea ce priveşte respectarea unui orar fix de luat masa, cât şi verificarea şi controlul a ceea ce mănânci. În felul acesta vei putea controla mai bine cantităţile, îţi vei pune în farfurie exact cât trebuie, nu vei mai ciuguli între mese tot felul de alimente interzise", spune Alin Popescu.

Urmareste-l pe Dr. Alin Popescu online.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

De ce apare pofta de dulce, cât de periculoasă e şi cum o poţi combate ne spune Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.  Citește mai mult...

***

A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta.  Găsește-ți motivația!

Alegerea gustărilor poate să ridice multe probleme atunci când ţii post. Dacă nu ştii care sunt cele mai nutritive opţiuni, află recomandările celebrului Dr. Oz!

Pateu de linte verde - Pentru acest pateu delicios ai nevoie de: 3 căni cu apă, 1 cană cu linte verde, 1 frunză de dafin, 3 căţei de usturoi, 1/2 cană cu tahini (pastă susan), zeamă de lămâie, 1/2 linguriţă cu chimen, 1/2 linguriţă cu boia de ardei, sare de mare după gust, legume feliate pentru a le consuma cu pateu.

Mod de preparare - Se fierbe lintea în apă şi dafin aproximativ 40 de minute până se înmoaie. După ce s-a răcit puţin se pune lintea şi puţin lichid în blender, se amestecă celelalte ingrediente şi se mixează până devine o pastă omogenă. Se serveşte cald sau se poate păstra la frigider. Poţi să iei un borcănel cu tine la serviciu, câteva legume tăiate şi ai gustarea sănătoasă la îndemână.

Urmareste-l pe Dr. Oz online, Facebook, Twitter, YouTube si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Leguminoasele nu sunt legume, spune specialista Libertăţii, lector dr. Lygia Alexandrescu. Citește mai mult...

Gustarea crocanta care nu te ingrasa, iar sosul sarac in calorii, numai bun pentru carnea la gratar. Găsește-ți motivația!

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa.

O alimentaţie echilibrată de iarnă, conform specialiştilor, trebuie să cuprindă 55% carbohidraţi, 15% proteine şi 30% grăsimi. Însă mare atenţie la calitatea grăsimilor consumate. Este adevărat că au un rol esenţial în funcţionarea bună a organismului, dar trebuie alese cele nesaturate, de bună calitate, care se găsesc în alimente de origine vegetală şi în preparatele din peşte.

O categorie importantă de grăsimi nesaturate o reprezintă Omega 3 şi Omega 6, care nu pot fi produse de organism, dar pe care este bine să le avem în alimentaţie. Alte surse de grăsimi esenţiale sunt uleiurile vegetale (de in, de rapiţă, de floarea-soarelui), margarina, dar şi fructele oleaginoase (nuci, alune, fistic).

Urmareste-l pe Dr. Şerban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune cum trebuie să mâncăm în perioada Sărbătorilor Pascale astfel încât să nu se îmbolnăvim.  Citește mai mult...

Bodo urmeaza o dieta care a dat roade si in trecut. Este vorba de un regim hiperproteic, bazat pe carne.  Găsește-ți motivația!