Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Schimbare și motivație » Dr. Serban Damian

Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti.

Care sunt beneficiile consumului regulat de fructe si legume?

Medicul Seban Damian: Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti pentru prevenirea bolilor grave si a carentelor nutritionale. Organismul uman nu inmagazineaza vitaminele hidrosolubile, iar cele 5 portii asigura minimul necesar de vitamine. In general, fructele si legumele au o valoare calorica redusa.

Urmareste-l pe Seban Damian pe pagina personala, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Ca să te menţii la o greutate normală ai nevoie de un aport caloric care se situează în jurul valorii de 2500 kilocalorii pe zi.  Citește mai mult...

***

Curele de detoxifiere te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti tranzitul intestinal, să slăbeşti până la 4 kilograme într-o lună. Găsește-ți motivația!

Nutritionistii scot in evidenta beneficiile pe care le au ciupercile asupra siluetei noastre, atat in timpul curei de slabire, cat si in perioada Postului Pastelui.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic subliniaza ca ciupercile tin de foame si, de aceea, pot fi folosite ca ingredient in orice mancare.

"Cand vine vorba de post ciupercile sunt foarte valoroase, continutul lor crescut de proteine vegetale tine loc de carne si branza. Si in cura de slabire ciupercile sunt un prieten, tin bine de foame cu numai 10cal/100g. In ciuperci avem multe minerale (potasiu, saleniu, zinc si fier), toate vitaminele din grupul B si fibre." a explicat Mihaela Bilic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii subliniaza ca atunci cand tii dieta, ai nevoie de legume care sa fie sarace in calorii Citește mai mult...

Nu numai cafeaua, ceaiul verde, ceaiul negru sau băuturile energizante reuşesc să te scoată din moleşeala de după prânz. Găsește-ți motivația!

Expertii in nutritie recomanda consumul a cel putin 400 g de fructe si legume, impartite in cinci portii, in fiecare zi.

Un regim alimentar complet, echilibrat si diversificat asigura organismului toate substantele nutritive necesare. Un astfel de regim include consumul regulat de fructe si legume si contribuie la mentinerea starii de sanatate. Putem servi o astfel de portie la micul dejun, ca desert, la pranz sau cina. Este recomandat sa se tina minte ca ar trebui sa existe un echilibru in consumarea legumelor si fructelor – cel putin trei portii de legume si doua de fructe.

"In Romania, educatia nutritionala este aproape inexistenta. Din constatarile mele, dar si din studii efectuate in randul populatiei, consumul de fructe si legume este deficitar in Romania, mai ales din cauza unei slabe informari in privinta beneficiilor pe care fructele si legumele le-ar aduce sanatatii noastre. Este important ca romanii sa inteleaga aceste aspecte si sa fie motivati sa isi modifice modul de alimentatie, ajungand la un consum de 400 g de fructe si legume, in cinci portii, in fiecare zi", declara dr. Serban Damian, specialist in nutritie si medic sportiv.

Urmareste-l pe Dr. Serban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Obiceiurile sănătoase zilnice, chiar și cele aparent banale, cum ar fi un mic dejun hrănitor sau plimbările regulate, contribuie la o bună funcționare a organismului nostru. Citește mai mult...

Haina ridica un om, dar il poate si cobori, oricat am spune noi ca aparentele nu conteaza. Mai ales atunci cand nu ai dimensiunile unui topmodel. Găsește-ți motivația!