Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Schimbare și motivație » Alimentatie echilibrata

5 paşi către o alimentație echilibrată

Publicat în DoctorulZilei.ro
5 paşi către o alimentație echilibrată

Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.

Medicul nutriţionist Șerban Damian a recomandat cinci paşi către o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat:

1. Alege sezonier şi local

Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, iar dacă vei cumpăra produse de sezon îţi vei asigura un regim alimentar mai variat.

2. Ia micul dejun zilnic

La începutul unei zile, după o noapte de repaus alimentar, dar în care organismul nostru a continuat să funcţioneze, deci să consume energie, este un gest absolut firesc şi necesar să ne alimentăm, asigurându-ne astfel o şansă mai mare de rămâne sănătoşi şi de a preveni o serie de afecţiuni – s-a observat o creştere a incidenţei bolilor cardiovasculare la persoanele care nu obişnuiesc să mănânce micul dejun. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoctorulZilei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Va prezentam trei alimente considerate benefice pe care ar trebui să le evitaţi. Citește mai mult...

***

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Ideal este sa consumi 200 de grame de peste de apa rece pe saptamana.

Pestele nu are voie sa lipseasca din dieta si mai ales pestele gras. Acesta contine substante pe care daca le consumi constant vei reduce riscul afectiunilor articulare. Acestea apar dupa 45 de ani, dar primele modificari care duc la declansarea bolii se instaleaza in jurul varstei de 30 de ani, scrie Womens Health.

Fasole boabe pentru o piele frumoasa si tanara. Fasolea boabe este foarte bogata in antioxidanti care actioneaza mai ales asupra tesuturilor de colagen afectate de razele soarelui, poluare si alte noxe. Le fel de utile sunt si legumele verzi: broccoli, sparanghelul, dar si vinetele, ceapa, telina si spanacul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Una dintre cauzele acumularii de kilograme o reprezinta scaderea ratei metabolismului bazal cu 15-20 %.  Citește mai mult...

Sarah Evans era tinta tuturor ironiilor deplasate ale colegilor sai de scoala, ea cantarind aproape 90 de kilograme.  Găsește-ți motivația!

Romanii invata sa gateasca in blogosfera

Romanii invata sa gateasca in blogosfera


Publicat în Evenimentul Zilei

Gospodina romanca a uitat de cartea de bucate si apeleaza la blogurile culinare.

In ultimii doi ani, comunitatea adunata in jurul blogurilor culinare creste mai ceva ca aluatul lasat la dospit, semn ca meniurile de pe masa romanilor sunt din ce in ce mai sofisticate. Gospodina romanca nu mai gateste de mult cu cartea Sandei Marin printre cratite si ingrediente, ci apeleaza la blogurile culinare, pline de retete, de la cele mai banale si ieftine la cele complicate, fine si costisitoare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Adi Hadean, cel mai renumit bucatar din Romania a fost supranumit "Jamie Oliver de Romania". Citește mai mult...

In locul zaharului incerca extractele de lemn dulce sau stevia, care sunt naturale si au multe beneficii. Găsește-ți motivația!