Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Schimbare și motivație » Legume

Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid.

Odată cu venirea sezonului cald, au apărut primele legume şi verdeţuri de primăvară. Ceapa verde se află printre ele şi nu trebuie evitată! Motivul? Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Iată câteva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapă.

Facilitează digestia - Cepele facilitează digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveşte ca aliment pentru bacteriile bune prezente în tractul intestinal şi combate bacteriile rele. Totodată, fructooligozaharidul îmbunătăţeşte funcţiile digestive prin acţionarea la nivelul tranzitului intestinal.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Stiintific, toti flavonozii sunt inclusi in categoria generica a vitaminei P. Citește mai mult...

***

Cate fructe putem consuma atunci cand dorim sa scadem in greutate? Găsește-ți motivația!

Desi untul de arahide contine grasimi saturate si sare, nu inseamna neaparat ca trebuie exclus din dieta ta.

Untul de arahide mentine senzatia de satietate pentru o lunga perioada de timp, motiv pentru care ai toate sansele sa consumi mai putine calorii goale. De asemenea, untul de arahide este o sursa de nutrienti de calitate, deoarece pe langa potasiu si grasimi mononesaturate, contine proteine, fibre, acid folic, magneziu, vitamina E si resveratrol, un antioxidant puternic care se gaseste din plin si in compozitia vinului rosu.

Desi untul de arahide contine grasimi saturate si sare, nu inseamna neaparat ca trebuie exclus din dieta ta. Nutritionistul Walter C.Willet afirma ca 2 linguri cu unt de arahide contin 3.3 grame de grasimi saturate si 12.3 grame de grasimi mononesaturate, benefice pentru organism.

Intr-o cantitate moderata, grasimile saturate nu fac rau organismului. Pe de alta parte, grasimile mononesaturate scade nivelul colesterolului rau (LDL), prevenind astfel aparitia afectiunilor cardiovasculare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O lingura de ulei contine, in medie, 14 grame de grasime si 120 de calorii. Citește mai mult...

De exemplu ketchup-ul are un continut ridicat de sodiu si zahar. Găsește-ți motivația!

Oul este un aliment cu un raport scazut de calorii recomandat si de medicii nutritionisti.

Specialistii spun ca ouale creeaza o senzatie de satietate, iar cu un aliment bogat in proteine, pierzi mai putin muschi si mai multa grasime in timpul unei cure de slabire. In acelasi timp, nutritionistii adauga ca oul ajuta si la mentinerea greutatii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Tuturor ne place sa ne mentinem greutatea ori sa slabim fara dieta. Citește mai mult...

Vacanta de slabit este un loc in care participantii sunt ajutati sa slabeasca controlat si sa isi reechilibreze stilul de viata. Găsește-ți motivația!