Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

Invătati să înlocuiti proteinele din carne, care sunt esentiale pentru organism, cu proteine din surse vegetale.

Beneficiile pentru sănătate ale dietei vegetariene sunt multiple: o inimă mai puternică, un risc mai mic de diabet şi cancer, o siluetă mai suplă. Din aceste motive, multe persoane işi doresc să renunte la carne şi să adopte o alimentaţie bazată pe fructe şi legume.

Începeti prin a mânca o masă fără carne pe săptămână si cresteti treptat numărul de mese vegetariene până când carnea este eliminată în întregime din dieta dumnevoastră. Consumati legume bogate in fier si vitamina C, care favorizează absorbtia fierului in organism, pentru a evita un deficit nutritional. Varza creată si broccoli-ul sunt cele mai bune alegeri. "Piramida alimentară pentru vegetarieni este similară celei din dieta obişnuită, doar că în loc de carne, vor fi produse pe bază de soia şi leguminoase, iar în loc de lactate vor fi lapte de soia şi tofu îmbogăţite cu calciu, vitamina D şi B12", explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.

Urmareste-o pe Dr. Mihaela Bilic online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Romania Libera. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Fasolea, nucile si oleaginoasele, semintele si cerealele sunt surse de proteine vegetale.  Citește mai mult...

***

Senzaţia de balonare poate să fie extrem de neplăcută, cu atât mai mult cu cât îţi accentuează abdomenul şi nu eşti deloc încântată când vezi că ai burtă. Găsește-ți motivația!

Că tot ţinem post înainte de Sărbători, de ce să nu ne bucurăm că putem slăbi în greutate? Iată o idee de meniu, pentru o săptămână întreagă!

Luni

Mic dejun: două felii de pâine prăjită cu miere, 200 ml suc natural de fructe.

Prânz: supă de lobodă, mâncare de praz cu măsline.

Cină: salată de crudităţi (salată verde, roşii, ridichi, ceapă verde), tofu.

Marţi

Mic dejun: salată de roşii, brânză de soia, două felii de pâine prăjită.

Prânz: supă de lobodă, mâncare de praz cu sos de roşii şi măsline. 

Cină: spanac cu o felie de pâine prăjită, limonadă cu miere.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta hibernarii pretinde ca putem sa slabim intr-un mod deloc complicat, doar urmand niste reguli simple si in timp ce ne bucuram de cateva linguri de miere inainte de culcare. Citește mai mult...

În ziua de azi există o aplicație pentru orice, dar cum îți dai seama ce aplicație este bună pentru tine și care chiar merită timpul și spațiul din telefonul tău?  Găsește-ți motivația!

Carnea de vită e o sursă bună de vitamine şi minerale, precum fosforul, potasiul şi magneziul.

Sursă importantă de proteine, ea este lăudată de carnivori şi criticată de vegetarienii convinşi. Carnea de vită e o sursă bună de vitamine şi minerale, precum fosforul, potasiul şi magneziul.

Dezavantaje. Conform cercetărilor, consumul de carne de vită în cantităti foarte mari creşte riscul aparitiei cancerului. Explicatia acestui fenomen constă în faptul că, atunci când carnea este gătită la temperaturi mari, se formează anumiti compuşi responsabili de aparitia cancerului. Carnea de pui este indicată mai ales persoanelor în vârstă, deoarece protejează împotriva pierderii masei osoase. Un beneficiu al cărnii de pui este continutul de seleniu, component esential al metabolismului hormonului tiroidei şi al functiei imunitare, şi de vitamina B6, care conferă energie organismului şi protectie împotriva bolilor cardiovasculare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Carnea este bogata in proteine, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie.  Citește mai mult...

Femeile slabe care reusesc sa se mentina aproximativ la aceeasi greutate nu fac excese culinare foarte des. Găsește-ți motivația!