Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Postul

Dietele rapide implică cel mai adesea folosirea unor ceaiuri purgative sau diuretice pentru obţinerea unor efecte în numai câteva zile.

"Pierzi kilogramele cât ai clipi!" sună promiţător şi tentant. Însă cât de sănătos crezi că este să urmezi diete "fulger"? Medicul specialist trage un semnal de alarmă asupra pericolului care te paşte dacă începi o astfel de cură, în speranţa că vei înlătura surplusul de greutate în timp record. Dietele rapide implică cel mai adesea folosirea unor ceaiuri purgative sau diuretice pentru obţinerea unor efecte în numai câteva zile.

Postul negru este şi el o metodă de a te subţia, iar dietele strict restrictive, cu un consum de 600-800 kcal/zi, reprezintă o altă variantă de a pierde kilograme. Indiferent ce ai alege, dr. Ciprian Constantin, specialist în Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, avertizează că "nu este sănătos să urmăm «diete rapide», mai ales când ne sunt promise efecte greu de crezut chiar şi de către cel/cea care apelează la astfel de soluţii".

Urmareste-l pe Dr. Ciprian Constantin online.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dieta 80/20 este un regim de viata sanatos care se potriveste perfect celor care au tinut diete stricte si nu mai suporta sa le fie impuse limite. Citește mai mult...

***

Iata câteva sfaturi pentru a slăbi sănătos, fără să tii diete si fără să fortezi inutil organismul. Găsește-ți motivația!

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa.

O alimentaţie echilibrată de iarnă, conform specialiştilor, trebuie să cuprindă 55% carbohidraţi, 15% proteine şi 30% grăsimi. Însă mare atenţie la calitatea grăsimilor consumate. Este adevărat că au un rol esenţial în funcţionarea bună a organismului, dar trebuie alese cele nesaturate, de bună calitate, care se găsesc în alimente de origine vegetală şi în preparatele din peşte.

O categorie importantă de grăsimi nesaturate o reprezintă Omega 3 şi Omega 6, care nu pot fi produse de organism, dar pe care este bine să le avem în alimentaţie. Alte surse de grăsimi esenţiale sunt uleiurile vegetale (de in, de rapiţă, de floarea-soarelui), margarina, dar şi fructele oleaginoase (nuci, alune, fistic).

Urmareste-l pe Dr. Şerban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune cum trebuie să mâncăm în perioada Sărbătorilor Pascale astfel încât să nu se îmbolnăvim.  Citește mai mult...

Ingredientul minune al unei diete nu este altul decat rabdarea, care trebuie dublata de persistenta si incredere in sine. Găsește-ți motivația!

Hrana vie, o optiune pentru fiecare!

Hrana vie, o optiune pentru fiecare!


Publicat în Clubul Sanatatii Walmark

„Durata medie de viata a unui mancator de carne este de 63 de ani. Eu am aproape 85 si inca muncesc la fel de greu ca dintotdeauna. George Bernard Shaw, 1856-1950”

Asociatia Dietetica Americana si Dieteticienii Canadieni sunt de parere ca „dietele vegetariene bine planificate sunt sanatoase, adecvate din punct de vedere nutritiv si confera beneficii sanatatii atunci cand e vorba de prevenirea si tratamentul anumitor boli”.

Dietele vegane (pur vegetariene) si alte tipuri de diete vegetariene bine planificate sunt potrivite pentru toate stagiile vietii, inclusiv in timpul sarcinii, lactatiei, primilor ani de viata, copilariei si adolescentei.

Dietele vegetariene ofera numeroase beneficii nutritionale, inclusiv niveluri scazute de grasime saturata, colesterol si proteina animala, cat si niveluri mai ridicate de carbohidrati, fibre, magneziu, potasiu, vitamina B si antioxidanti, cum ar fi vitaminele C, E si fotochimicale. S-a aratat ca vegetarienii au un index de masa corporala mai scazut decat non-vegetarienii, cat si rata de deces, din cauza bolilor cardiac ischemice, mai scazuta; de asemenea, vegetarienii au nivelul de colesterol din sange mai scazut, tensiune mai scazuta, rate de hipertensiune, diabet de tip 2, risc de cancer la prostata si colon mai scazut.

Dupa ce se consuma carne, apare o stare de somnolenta, nivelul de energie scade, iar organismul se concentreaza pe prelucrarea alimentelor si uneori chiar pe anihilarea „toxinelor”. Astfel, alimentatia vegetarian devine o optiune complet sanatoasa.

Pentru a avea randament in viata de zi cu zi, organismului trebuie sa i se ofere toate substantele de care are nevoie. Pentru o viata sanatoasa, urmatorii nutrienti sunt fundamentali:

Proteinele - alimentele care le contin: seminte de dovleac, fasole, mazare, seminte de floarea-soarelui, soia, tofu etc.

Calciul - alimentele care il contin: portocale, tofu, smochine uscate, broccoli, varza.

Fierul - alimentele care il contin: seminte de dovleac, fasole, spanac, tarate de grau, linte, soia.

Zincul - alimentele care il contin: fasole, porumb, mazare, alune, unt de arahide, seminte de dovleac, floarea soarelui, cerealele fortificate cu zinc.

Vitamina D - simpla expunere la soare este suficienta pentru a asigura organismului necesarul de vitamina D.

Vitamina B12 - nici un aliment vegetalnu reprezinta o sursa sigura de vitamin B12.

Grasimile - alune, nuci si seminte sau avocado, canola si masline.

Iodul - sarea iodata.

Cu cat alimentatia este mai apropriata de natura, cu atat energia consumata este mai mica. Cand vorbim despre alimentatia naturala, vorbim despre sanatate, echilibru, energie, tinerete, vitalitate, imunitate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sa adopti un regim vegetarian sanatos nu inseamna doar sa renunti la carne, lapte si oua.  Citește mai mult...

Muzica are efecte terapeutice Găsește-ți motivația!