Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

Nutriţionistul Rodica Tenu atrage atenţia asupra celor mai frecvente greşeli pe care le fac cei care adoptă o astfel de alimentaţie.

Persoanele care decid să renunţe la consumul de carne greşesc de multe ori atunci când îşi compun meniul. Iată care sunt cel mai des întâlnite "greşeli"
ale vegetarienilor:

Consumul unei game limitate de produse, mai ales în cazul dietelor strict vegetariene. Reducerea consumului de proteine. Proteinele vegetale au o valoare biologică mai scăzută (au mai puţini aminoacizi), iar pentru a furniza organismului cantitatea necesară este nevoie de consumul unei game cât mai variate de legume şi cereale. Foarte bune ca şi conţinut de proteine sunt: mazărea, lintea, soia sau fasolea.

Urmareste-o pe Rodica Tenu pe Linkedin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Huffington Post a alcătuit o listă cu obiceiurile la care trebuie să renunţi şi cu ce trebuie să le înlocuieşti. Citește mai mult...

***

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline? Găsește-ți motivația!

Hrana ta se bazează mult pe vegetale şi ţi-e teamă de carenţa de proteine? Iată ce trebuie să mănânci pentru ca organismul să nu simtă lipsa cărnii.

Soia - Este alimentul adorat de vegetarieni pentru că este foarte bogat în proteine. Se găseşte în numeroase alimente dintre care laptele de soia, pasta de soia şi tofu, dar este adăugată uneori şi în alimente precum pâinea, cerealele şi produsele pe bază de carne. Tot mai mulţi oameni au început să adauge produsele pe bază de soia în dieta lor, ca urmare a beneficiilor pe care acest produs la aduce asupra sănătăţii. Soia reduce colesterolul şi scade riscul apariţiei unei boli cardiace şi este o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine din complexul B şi acizi graşi de tip omega 3.

Cereale - Ovăzul este cel mai hrănitor dintre toate cerealele. Fulgii şi făina integrală de ovăz sunt recomandate în diferite probleme de sănătate, de la insomnii, dureri de cap şi până la anemii, gută, dislipidemii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Spirulina este o sursa foarte buna de acizi esentiali grasi si contine majoritatea vitaminelor B. Citește mai mult...

Este admirabil dacă te-ai hotărât să mănânci sănătos, dar ai nevoie de o motivație foarte puternică! Găsește-ți motivația!

Hrana fără carne creste riscul formării cheagurilor de sânge, favorizând ateroscleroza.

Specialistii chinezi au ajuns la această concluzie, analizând studiile si articolele apărute în ultimii 30 de ani pe tema biochimiei vegetarianismului. Până acum, se credea că persoanele care consumă carne sunt mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de inimă si de a suferi un accident vascular cerebral.

In urma studiilor pe această temă, nutritionistii chinezi atrag atentia că hrana vegetarienilor este lipsită de nutrienti-cheie si le recomandă acestora să-si îmbunătătească hrana cu surse de Omega-3 (procurată din peste-somon si peste gras), cu nuci si cu vitamina B12, prezentă în ouă, în lapte si în fructele de mare. În acelasi scop, hrana vegetarienilor poate fi completată si cu suplimente alimentare, spun specialistii chinezi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pe lângă medicamentele care scad colesterolul, există și alimente care contribuie la îndepărtarea plăcii și scăderea trigliceridelor. Iată câteva exemple!  Citește mai mult...

Micul dejun este primul pas pe care nu trebuie sa-l sari din planul tau zilnic.  Găsește-ți motivația!