Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

Nutriţionistul Rodica Tenu atrage atenţia asupra celor mai frecvente greşeli pe care le fac cei care adoptă o astfel de alimentaţie.

Persoanele care decid să renunţe la consumul de carne greşesc de multe ori atunci când îşi compun meniul. Iată care sunt cel mai des întâlnite "greşeli"
ale vegetarienilor:

Consumul unei game limitate de produse, mai ales în cazul dietelor strict vegetariene. Reducerea consumului de proteine. Proteinele vegetale au o valoare biologică mai scăzută (au mai puţini aminoacizi), iar pentru a furniza organismului cantitatea necesară este nevoie de consumul unei game cât mai variate de legume şi cereale. Foarte bune ca şi conţinut de proteine sunt: mazărea, lintea, soia sau fasolea.

Urmareste-o pe Rodica Tenu pe Linkedin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Huffington Post a alcătuit o listă cu obiceiurile la care trebuie să renunţi şi cu ce trebuie să le înlocuieşti. Citește mai mult...

***

Gustările dintre mesele principale trebuie să conţină grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado. Fereşte-te de chipsuri şi alte produse procesate din comerţ. Găsește-ți motivația!

Vegetarian sau "Junk-vegetarian"?

Vegetarian sau "Junk-vegetarian"?


Publicat în Formula-As

În România zilelor noastre, se estimează că ar exista în jur de un milion de lacto-vegetarieni.

În România zilelor noastre, se estimează că ar exista în jur de un milion de lacto-vegetarieni, iar alte 3-4 milioane dintre conaţionalii noştri ţin posturile creştin ortodoxe. Aşadar, aces­te milioane de oameni au devenit pentru şapte săptă­mâni vegetarieni, întrucât ne aflam în Postul Paştelui.

Iar regimul vegetarian - se ştie - este extraordinar pentru sănătate, la fel ca şi pentru minte şi spirit, întrucât presupune consumul unei hrane cu­rate, sănătoase, care îşi pune amprenta benefică asu­pra întregii vieţi. Şi totuşi, minţile iscoditoare ale unor cercetători în domeniul nutriţiei au sesizat un detaliu extrem de neplăcut: tot mai mulţi vegetarieni fac în ultimii ani boli care ar fi mai degrabă rezultatul unei diete nesănătoase, carnivore.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In Romania exista un mare potential de crestere. Fitness-ul incepe sa faca parte din viata oamenilor. Citește mai mult...

Află de la medicul nutriționist Mihaela Bilic care sunt brânzeturile care nu îți afectează silueta. Găsește-ți motivația!

Este mâncarea raw mai bună?

Este mâncarea raw mai bună?


Publicat în CugetLiber.ro

Concentrându-ne atenţia pe salate şi alte preparate care nu au nevoie de timp de gătire, ai fi tentat(ă) să crezi că legumele crude sunt o variantă sănătoasă.

Deşi în timpul de gătire se pierd nutrienţi importanţi, precum vitamina C, unele legume aduc mai multe beneficii atunci când sunt preparate termic. Printre acestea se numără morcovii, roşiile şi sparanghelul, deoarece prin gătire beneficiile oferite de acestea sunt mai accesibile organismului nostru.

De exemplu, aşa se eliberează antioxidanţi importanţi, mai ales acidul ferulic din sparanghel şi betacarotenul, care se transformă în vitamina A, din morcovi. Similar, prepararea termică a roşiilor - indiferent dacă le coci lent sau le transformi în sos - ajută la absorbţia de licopen, un alt antioxidant important.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase. Citește mai mult...

Am pus la cale un plan de slabit la birou fara a pierde timp special pentru asta. Găsește-ți motivația!