Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Carne

Nutriţioniştii demolează miturile alimentare: ouăle de prepeliţă nu te fac mai sănătos, iaurtul cu Bifidus este o păcăleală, mămăliga te îngraşă ca pâinea.

Câţi ştiu că fierul din spanac este absorbit numai dacă este gătit fără făină sau că asimiliarea lui devine benefică doar atunci când este consumat în cantităţi mari? Dar că mămăliga are cam aceeaşi încărcătură energetică ca pâinea?

Margarina cu Omega 3 - Marketingul producătorilor de margarină care susţin că au inclus Omega 3, ulei de palmier sau alte substanţe sănătoase poate lăsa o impresie greşită consumatorilor.

În opinia nutriţionistului timişorean Carmen Vizman, includerea substanţelor benefice nu anulează efectele negative ale margarinei. „Grăsimea sănătoasă e grăsimea vegetală, care e lichidă în mod normal, e o grăsime polinesaturată. În momentul în care eu vreau s-o fac solidă, trebuie s-o saturez, iar ceea ce rezultă este o substanţă aterogenă (n.r. care produce depozite de substanţe grase şi colesterol pe pereţii arterelor). Faptul că unii producători mai adaugă Omega 3 sau alte substanţe benefice nu are mare relevanţă, pentru că de obicei sunt cantităţi infime“, a declarat doctorul Vizman.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet

Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

"Băuturile noastre nu sunt de vină pentru obezitate". Specialiştii îi combat cu argumente medicale. Citește mai mult...

***

De ce laptele, ouale, pestele gras si legumele crude trebuie sa intre in dieta zilnica. Găsește-ți motivația!