Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Postul

Postul Pastelui a inceput si cei care doresc sa-l tina isi indreapta atentia catre produsele din soia. Desi pare o adevarata mana cereasca, fiind bogata in proteine, nutritionistii spun ca soia nu este pe atat de sanatoasa pe cat se crede.

Soia nu a fost considerata comestibila pana cand chinezii au inventat un procedeu prin care fermentau soia pentru a o putea manca. Chiar si acum dieta asiatica are la baza soia fermentata, sub diverse forme, insa cantitatea maxima recomandata este de 10 grame pe zi (aproximativ doua lingurite). Totusi, in dieta occidentala, se consuma de 10 ori mai mult. Este ca si cand in loc de un pahar de vin pe zi, ai bea o sticla-doua.

Pericolele din soia

1. Soia contine foarte multi fitoestrogeni, substante vegetale care imita estrogenul uman.

2. Soia contine substante denumite goitrogeni, care inhiba activitatea glandei tiroide.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în SfatulParintilor.ro. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Boabele de soia contin cantitati mari de proteine​​, inclusiv toti aminoacizii esentiali.  Citește mai mult...

***

A dat jos jumătate din greutate si a devenit regina unui concurs mondial de slabit. Găsește-ți motivația!

Condimente care îţi vindecă stomacul

Condimente care îţi vindecă stomacul


Publicat în Ce se intampla, Doctore?

Eşti frecvent balonată, ai crampe abdominale şi arsurile la stomac sunt ceva obişnuit pentru tine? Anumite condimente, pe care şi tu le foloseşti foarte des la prepararea mâncărurilor, pot să te ajute să scapi de astfel de neplăceri.

Ghimbir contra acidităţii

Ceaiul de ghimbir este excelent în astfel de situaţii. Adaugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă la 200 ml de apă fierbinte, lasă la infuzat 10 minute şi apoi bea ceaiul obţinut.

Scapă de crampe cu cimbru!

Crampele la stomac pot avea numeroase cauze, însă cea mai frecventă este indigestia, apărută ca urmare a unei mese copioase sau bogată în grăsimi. Pentru a contracara aceste efecte, este recomandat un condiment banal, folosit de numeroase gospodine în bucătprie, şi anume cimbrul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Schimbările extreme în dietă pot face ravagii la nivelul sistemului digestiv.  Citește mai mult...

Feng Shui este una dintre soluţiile menite să restaureze echilibrul fizic şi psihic în medicina chinezească prin stabilirea armoniei în spaţiul în care locuieşti. Găsește-ți motivația!

Îndulcitorii joacă un rol important în selecţia alimentelor şi băuturilor consumate

Cele mai noi opţiuni de îndulcitori disponibili pe piaţă provin din sursă naturală, aşa cum este extractul purificat din frunze de Stevia – o sursă intensă, naturală de gust dulce şi fără calorii. Stevia, denumirea scurtă pentru planta Stevia rebaudiana, este o plantă din familia crizantemelor, originară din Paraguay. Îndulcitorii extraşi din frunzele ei sunt o sursă intensă și naturală de gust dulce, cu zero calorii.

Istoria de utilizare a Steviei ca îndulcitor a început cu secole în urmă, atunci când populația indigenă Guarani din Paraguay folosea pudra provenită din frunze pentru a-și îndulci băuturile. Extractul purificat din frunzele de Stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar fără calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă eşti conştientă de efectele devastatoare ale zahărului rafinat asupra corpului tău atunci cu singuranţă vei fi interesată să descoperi alternativele sănătoase. Citește mai mult...

Secretul pierderii in greutate poate fi aflat in anumite combinatii alimentare care au in vedere forma corpului tau, spune Dr. Oz. Găsește-ți motivația!