Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Dr. Cristina Balanescu

Când vorbim despre seminţe ne gândim în primul rând la cele de dovleac sau de floarea- soarelui.

Specialistul nostru, dr. Cristina Bălănescu, îţi arată de ce e bine să incluzi semintele în alimentaţia ta zilnică.

- Cânepă: Conţin 10 aminoacizi esenţiali, având 30% proteine pure. În plus, au 40% fibre, cea mai mare cantitate găsită în vreun aliment. Consumul lor previne multe forme de cancer, boli de inimă, Alzheimer sau Parkinson.

- Susan: Sunt bogate în calciu, magneziu, zinc, fier, B1 şi fosfor. Consumul lor micşorează tensiunea şi protejează ficatul. De asemenea, aceste seminţe previn artrita, astmul, migrenele, durerile asociate ciclului menstrual, neplăcerile menopauzei şi ale osteoporozei. Conţin şi mult calciu, putând înlocui cu succes laptele.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Semintele de chia sunt in proportie de 34% pline de acizi grasi omega 3.  Citește mai mult...

***

Alegerea gustărilor poate să ridice multe probleme atunci când ţii post. Dacă nu ştii care sunt cele mai nutritive opţiuni, află recomandările celebrului Dr. Oz! Găsește-ți motivația!

V-ati intrebat vreodata cum de japonezii sunt atat de sanatosi si traiesc atat de mult?

V-ati intrebat vreodata cum de japonezii sunt atat de sanatosi si traiesc atat de mult? Multi cercetaotori sustin ca este voerba de dieta lor, asa ca iata cateva ponturi pe care ati putea sa le folositi si voi.  

Principala regula a dietei japoneze este cea de a consuma intotdeauna ceea ce se poate gasi proaspat, in functie de sezon. In supermarketurile japoneze nu numai ca vei gasi alimente proaspete ci, pe langa data de expirare acestea vor avea inscriptionata si data (inclusiv ora exacta) culegerii/ ambalarii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pestele si fructele de mare au cea mai mare importanta in dieta zilnica a japonezilor. Citește mai mult...

Tine de foame, este gustoasa, hranitoare si, culmea, mai ajuta si la slabit. Ti-ai dat seama despre ce este vorba? Găsește-ți motivația!

Prof. Gh. Mencinicopschi demolează mitul dietelor: "Alimentele interacţionează cu genele noastre"

"Dietele disociate sporesc riscul de autointoxicare a organismului. Nu este normal să consumi trei zile doar carne sau doar proteine. Te vei constipa, iar organismul se va resimţi în urma excluderii fibrelor din alimentaţie", afirmă prof. Mencinicopschi.

"Suntem omnivori. Ne trebuie puţin din toate" - "Alimentele interacţionează cu genele noastre. Genomul uman nu s-a modificat de 40.000 de ani. Suntem omnivori. Ne trebuie puţin din toate. Nimic nu trebuie exclus total din alimentaţie, ci trebuie un echilibru între zarzavaturi, fructe, proteine animale şi puţine amidonoase integrale", explică specialistul. "Nu trebuie să consumăm produse de patiserie sau fast-food pentru că sunt un amestec de proteine, grăsimi şi amidon", prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Urmareste-l pe Dr. Mencinicopschi online, Facebook si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Consumaţi fructe şi legume proaspete şi pentru conţinutul lor de enzime. Citește mai mult...

Un corp sănătos şi o greutate satisfăcătoare presupune schimbarea obiceurilor alimentare pe viaţă, nu doar pentru o zi. Găsește-ți motivația!