Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Postul

Specialistul Click! dr. Vera Daghie, consilier în probleme de nutriţie, vă oferă sfaturi despre cum să ţineţi un post sănătos.

Este foarte important ca în post să nu mâncaţi orice doar ca să nu apară senzaţia de foame, ci să vă hrăniţi într-un mod echilibrat, în deplină concordanţă cu cerinţele şi nevoile organismului nostru. Şi nu uitaţi! Stabiliţi un program de masă zilnic, care să includă 3 mese principale şi 2 gustări. Iată cum arată un meniu sănătos de post!

Micul dejun: 150 gr. placintă cu mere (de post); Gustare: 200 gr. ananas crud; Prânz - salată. Mod de preparare: spanac crud (baby spinach), rucolla, salată verde, 2-3 mieji de nucă tocaţi mărunt, 6-8 roşii cherry, tăiate pe jumătate, o lingură de ulei de sâmburi de struguri, stafide, lămâi, un vârf de sare, mentă, busuioc; Lichide: 200 ml apă cu lămâie; ceai coada calului cu mătase porumb şi gălbenele, Gustare: 1 măr verde.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei. Citește mai mult...

***

Când intri într-un program de slăbit, este important să cauți niște obiective reale.  Găsește-ți motivația!

Inainte de a tine acest post, primul pas, obligatoriu de altfel, este sa ne facem un set de analize pentru a vedea daca starea de sanatate ne permite acest lucru.

In primul rand trebuie sa ne stabilim un program de masa zilnic, care sa includa 3 mese principale si 2 gustari. Soia, aliata in post - Pentru cei care tolereaza soia si derivatele, optiuni sanatoase sunt: tofu, lapte si iaurt din soia, granulele din soia fierte (nu prajite!) pentru salate sau chiar o mancare din aceste granule.

Fructele, consumate intotdeauna singure si nu ca desert! De exemplu, legumele se pot asocia atat cu carbohidrati, cat si cu proteine. In aceasta perioada ar trebui sa consumam proteine din: quinoua, linte, naut, ciuperci, pentru a nu simti nevoia de carne. Nu vom manca mai mult decat de obicei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Afla de la Cori Gramescu cum poti sa te bucuri de mancare fara indigestie si kilograme in plus. Citește mai mult...

Se întâmplă adesea ca, deşi pare că am descoperit „reţeta” fericirii, senzaţia că ceva lipseşte să nu ne părăsească. Găsește-ți motivația!

Crud sau preparat?

Crud sau preparat?


Publicat în Click

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase.

Asa cum unele alimente este indicat sa le consumam crude, altele trebuie sa fie gatite. Altfel, daca le-am consuma in stare naturala, ne-am imbolnavi.

Vasele bune pentru gatit sunt cele din metal emailat, aluminiu teflonat, sticla, plastic si din ceramica de uz alimentar si chiar si cele din lemn.

Singura conditie este ca suprafata lemnului care atinge alimentul sa fie neteda, sa nu aiba crapaturi care pot favoriza inmultirea bacteriilor.

Morcovul si rosia, mai bune fierte - Este cunoscut faptul ca majoritatea legumelor si a fructelor sunt mai sanatoase crude. Astfel putem „lua” cea mai mare parte din vitamine, care se pastreaza nemodificate. Din fructele si legumele crude mai luam antioxidanti si fitonutrienti (substante capabile sa incetineasca procesul de imbatranire).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa. Citește mai mult...

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!