Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Postul

Specialistul Click! dr. Vera Daghie, consilier în probleme de nutriţie, vă oferă sfaturi despre cum să ţineţi un post sănătos.

Este foarte important ca în post să nu mâncaţi orice doar ca să nu apară senzaţia de foame, ci să vă hrăniţi într-un mod echilibrat, în deplină concordanţă cu cerinţele şi nevoile organismului nostru. Şi nu uitaţi! Stabiliţi un program de masă zilnic, care să includă 3 mese principale şi 2 gustări. Iată cum arată un meniu sănătos de post!

Micul dejun: 150 gr. placintă cu mere (de post); Gustare: 200 gr. ananas crud; Prânz - salată. Mod de preparare: spanac crud (baby spinach), rucolla, salată verde, 2-3 mieji de nucă tocaţi mărunt, 6-8 roşii cherry, tăiate pe jumătate, o lingură de ulei de sâmburi de struguri, stafide, lămâi, un vârf de sare, mentă, busuioc; Lichide: 200 ml apă cu lămâie; ceai coada calului cu mătase porumb şi gălbenele, Gustare: 1 măr verde.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei. Citește mai mult...

***

Iata cele mai puternice 4 motive pentru care consumam produse alimentare in exces. Găsește-ți motivația!

500 de calorii luate din telina nu au acelasi efect asupra ta precum 500 de calorii preluate din prajituri.

Ultimele descoperiri din nutritie arata ca atunci cand vine vorba de calorii, alimentele din care le asimilezi fac toata diferenta. Mai precis, 500 de calorii luate din telina nu au acelasi efect asupra ta precum 500 de calorii preluate din prajituri.

Unele alimente necesita un timp mai lung de digestie, dar ajuta la arderea caloriilor (s-a descoperit ca mestecarea unui fruct sau a unei legume creste procesul de ardere a caloriilor cu 30%!) Persoanele care consuma alimente bogate in fibre sau proteine, greu de digerat, isi forteaza organismul sa le proceseze astfel incat “depunerea” caloriilor se face mult mai greu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cresterea in greutate este inevitabila dupa 40 de ani. Acesta este un mit, o scuza. Citește mai mult...

Decat sa renunti la paste, orez sau carne, mai bine renunti la dulciuri. Găsește-ți motivația!

Pentru a stimula digestia, nutritionistii recomanda sa incepem masa cu o salata de cruditati.

De exemplu, consuma ca aperitiv o salata de varza alba cruda, o salata de telina si de morcov, ori de conopida cruda cu ceapa rosie si cu patrunjel. In acest fel, te vei simti mult mai bine decat daca vei incepe masa cu produse bogate din carne, din grasime si gelatina, care obosesc stomacul din start. In acest fel prevenim constipatia, dar si senzatia de greutate care apare dupa mese.

Indiferent daca alegi sa consumi un aperitiv de fibre, asigura-te ca nu abuzezi de carne! Portia de carne trebuie sa fie insotita de o garnitura de legume gratinate sau fierte la abur.

Alt truc pentru a ne feri de problemele digestive este folosirea condimentelor la gatit. Dintre cele care stimuleaza digestia, mararul, patrunjelul si cimbrul se folosesc in mod obisnuit la prepararea bucatelor romanesti. Profita si mai mult de pe urma lor adaugandu-le, crude, in salata-aperitiv.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cei nascuti sub semnul zodiei berbec trebuie sa consume carne de miel si de capra. Citește mai mult...

Ma numesc Laura si sunt din Brasov. Mi-am propus ca slabesc doar cateva kilograme. Găsește-ți motivația!