Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Flatulenta

Flatulenţa: cauze şi remedii

Publicat în Adevarul
Flatulenţa: cauze şi remedii

Doar menţionarea subiectului stârneşte de cele mai multe ori chicote, dar atunci când te confrunţi cu o eliminare excesivă de gaze, mai ales într-un context neprotrivit, nu mai este deloc nostim.

Vorbim de normalitate atunci când eliberările de flatus se încadrează în limitele de 6 până la 20 de ori pe zi. Aşadar, de-abia dacă depăşeşti această frecvenţă e o problemă, dar nici dacă n-ai deloc nu e bine.

Remedii eficiente

Ghimbirul are proprietăţi puternice anti-inflamatorii, care stimulează digestia şi reduc gazele, ameliorând balonarea.

Cardamomul este adăugat în mod tradiţional în ceaiul verde pentu a creşte proprietăţile digestive.

Ceaiul de mentă şi-a dovedit deosebit de util în reducerea gazelor şi a balonarii. În cazul în care suferi de reflux gastroesofagian, menta nu este recomandată.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului? Credit foto freedigitalphotos.net

Îți mai recomandăm:

Balonarea este principala problemă de care ne plângem în această perioadă de festin culinar. Iată cum o putem combate fără ajutorul medicamentelor. Citește mai mult...

***

Antrenamentul aerobic nu te ajuta sa iti pastrezi masa musculara in timpul dietelor de slabire.  Găsește-ți motivația!

Cu ce poti inlocui carnea?

Cu ce poti inlocui carnea?


Publicat în Click

Ciupercile comestibile, nucile, caisele si fasolea sunt cateva alimente hranitoare si importante surse de antioxidanti si de proteine.

Considerata de nutritionisti un „rezervor” de substante hranitoare (vitamine din complexul B, acid folic, potasiu, magneziu, seleniu, proteine), fasolea are un continut caloric modest: doar 120 de calorii la o cana de boabe.

Dieta cu fasole scade riscul de cancer de colon, de san si nivelul colesterolului „rau” din sange. Boabele de fasole contin glucide bune, care nu modifica brusc valoarea glicemiei, cum se intampla cu alimentele care au cantitati mari de hidrati (fructele dulci).

Dar fasolea contine mult sodiu si, de aceea, cand este preparata sub orice forma, sarea trebuie inlocuita cu condimente naturale, precum cimbrul ori busuiocul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru ca in perioada postului organismul sa nu sufere, trebuie consumate fructe si legume bogate in proteine, asemanatoare proteinelor animale.  Citește mai mult...

Un somn profund şi de durată pe timpul nopţii te ajută să slăbeşti mult mai sănătos şi mai uşor.  Găsește-ți motivația!

Dr. Radulescu revine cu un nou articol după mii de comentarii primite din ambele tabere

Articolul „Am fost vegan pentru o lună” a născut o furtună pe internet, cu mii de comentarii venite din partea ambelor tabere, adepți ai veganismului sau oameni care consumă produse de origine animală. E foarte bine că s-a întâmplat așa.

Știam că subiectul e unul sensibil, dar sincer nu mă așteptam la atâtea atacuri, mai ales că în esența lui, articolul original îndeamnă la echilibru și nu spune nicăieri că veganismul nu este posibil. Ofer, încă din start, scuze pentru un anumit punct: nu am dorit generalizarea când am dat exemple de vegani care nu se comportă normal, voind a impune peste tot alegerea lor, arătând poze dramatice, promovând până și interzicerea vaccinurilor, printre altele. Știu sigur că nu toți veganii sunt așa. Voi analiza niște chestiuni, plecând de la reacțiile pe seama materialului.

Mi s-a spus că American Dietetic Association îndeamnă la vegetarianism (cu forma de veganism inclusă) și mi s-a trimis un sumar de articol publicat în 2009 și acceptat de PubMed. Poziția acelei asociații se bazează pe un studiu care arată că o dietă vegetariană pare să fie răspunzătoare pentru incidențe mai mici ale bolilor cardiovasculare, ale diabetului de tip II, ale anumitor cancere, dar adepții acestei conduite alimentare trebuie să aibă mare grijă la aportul de calciu, fier, proteine, zinc, vitamina B12 (aici). Adică exact ce am afirmat eu.

Prestigioasa publicație The New York Times trage un semnal de alarmă (articol aici) despre legăturile materiale ample dintre American Dietetic Association (și-a schimbat numele în Academy of Nutrition and Dietetics în 2012) și corporații precum Coca-Cola, Mars, McDonald’s. Asta ca să vedem interesul lor pentru sănătate. Mai mult, asociația are înregistrați nutriționiști, nu medici. Vă invit să citiți primul răspuns de aici, e destul de relevant. Huffington Post relatează de asemenea situația acestei asociații (aici). Am terminat cu această organizație și pozițiile ei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Am încercat să fiu vegan pentru o lună și am eșuat lamentabil Citește mai mult...

Muzica are efecte terapeutice Găsește-ți motivația!