Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Vegan raw

Este mâncarea raw mai bună?

Publicat în CugetLiber.ro
Este mâncarea raw mai bună?

Concentrându-ne atenţia pe salate şi alte preparate care nu au nevoie de timp de gătire, ai fi tentat(ă) să crezi că legumele crude sunt o variantă sănătoasă.

Deşi în timpul de gătire se pierd nutrienţi importanţi, precum vitamina C, unele legume aduc mai multe beneficii atunci când sunt preparate termic. Printre acestea se numără morcovii, roşiile şi sparanghelul, deoarece prin gătire beneficiile oferite de acestea sunt mai accesibile organismului nostru.

De exemplu, aşa se eliberează antioxidanţi importanţi, mai ales acidul ferulic din sparanghel şi betacarotenul, care se transformă în vitamina A, din morcovi. Similar, prepararea termică a roşiilor - indiferent dacă le coci lent sau le transformi în sos - ajută la absorbţia de licopen, un alt antioxidant important.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CugetLiber.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa. Citește mai mult...

***

De ce e bine să mâncăm pastele al dente, cartofii reci sau să nu prăjim niciodată în ulei de măsline? Găsește-ți motivația!

Daca respecti o dieta care iti promite ca vei pierde rapid 10 kg, iti furi caciula singur.

Iata care sunt marile greseli pe care le fac oamenii cand este vorba despre alimentatia sanatoasa, diete si cure de slabire. Daca respecti o dieta care iti promite ca vei pierde rapid 10 kilograme, iti furi caciula singur. Dupa o astfel de cura, chiar daca pierzi 10 kilograme, organismul sufera deficite nutritionale. In plus probabilitatea de recupera rapid kilogramele pierdute este maxima. Pierderea in greutate este cu adevarat benefica doar daca acesta se produce lent, nu mai mult de 1,5 kilograme pe saptamana.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Calitatea nu este totul, trebuie, in egala masura respectate si cantitatile corecte. Citește mai mult...

Zmeura ca atare este un fruct minunat cu un continut mare de micronutrienti, in special substante antioxidante, cu o concentratie calorica redusa. Găsește-ți motivația!

Îndulcitorii joacă un rol important în selecţia alimentelor şi băuturilor consumate

Cele mai noi opţiuni de îndulcitori disponibili pe piaţă provin din sursă naturală, aşa cum este extractul purificat din frunze de Stevia – o sursă intensă, naturală de gust dulce şi fără calorii. Stevia, denumirea scurtă pentru planta Stevia rebaudiana, este o plantă din familia crizantemelor, originară din Paraguay. Îndulcitorii extraşi din frunzele ei sunt o sursă intensă și naturală de gust dulce, cu zero calorii.

Istoria de utilizare a Steviei ca îndulcitor a început cu secole în urmă, atunci când populația indigenă Guarani din Paraguay folosea pudra provenită din frunze pentru a-și îndulci băuturile. Extractul purificat din frunzele de Stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar fără calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă eşti conştientă de efectele devastatoare ale zahărului rafinat asupra corpului tău atunci cu singuranţă vei fi interesată să descoperi alternativele sănătoase. Citește mai mult...

Dr. Bilic: Painea alba are un indice glicemic ridicat si este realizata din faina rafinata, de aceea trebuie evitata. Găsește-ți motivația!