Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Vegan raw

Este mâncarea raw mai bună?

Publicat în CugetLiber.ro
Este mâncarea raw mai bună?

Concentrându-ne atenţia pe salate şi alte preparate care nu au nevoie de timp de gătire, ai fi tentat(ă) să crezi că legumele crude sunt o variantă sănătoasă.

Deşi în timpul de gătire se pierd nutrienţi importanţi, precum vitamina C, unele legume aduc mai multe beneficii atunci când sunt preparate termic. Printre acestea se numără morcovii, roşiile şi sparanghelul, deoarece prin gătire beneficiile oferite de acestea sunt mai accesibile organismului nostru.

De exemplu, aşa se eliberează antioxidanţi importanţi, mai ales acidul ferulic din sparanghel şi betacarotenul, care se transformă în vitamina A, din morcovi. Similar, prepararea termică a roşiilor - indiferent dacă le coci lent sau le transformi în sos - ajută la absorbţia de licopen, un alt antioxidant important.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CugetLiber.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase. Citește mai mult...

***

Am stat de vorbă cu psihoterapeuta Carmen Moldoveanu și am primit un ghid pentru a NU fi perfectă! Găsește-ți motivația!

Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale.

Dacă te-ai decis să ţii Postul Paştelui e bine să nu duci lipsă de proteine vegetale. Caută să ai zilnic în alimentaţie astfel de produse, pentru a trece cu bine această perioadă. Iată care sunt cele mai importante surse de proteine vegetale. Soia conţine 39,6 g proteine/100 g, adică jumătate din necesarul zilnic. Există o mulţime de produse din soia: lapte, iaurt, tofu, tempeh (preparat din boabe întregi fermentate), miso (pastă de soia). Citeşte ambalajul ca să fii sigur(ă) că provine din culturi nemodificate genetic.

Lintea şi fasolea conţin 20-25 g proteine/100 g. Lintea este bogată în fibre, fier, magneziu, fosfor şi conţine foarte puţine grăsimi. Fasolea are în plus calciu şi potasiu. Poţi consuma orice fel de fasole: harricot, untoasă (lima), flagolet, egipteană, roşie, pitică, cannelli, barlotti, pitică neagră, lată (fave), neagră (chinezească), azuki (japoneză), albă. Dintre toate, azuki este cea mai bogată în proteine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Incearca dieta cu dovlecei si vei reusi sa slabesti 3-4 kilograme in doar doua saptamani. Citește mai mult...

Gustarile sunt utile in cura de slabire pentru ca mentin glicemia constanta si te ajuta sa tii sub control foamea si poftele. Găsește-ți motivația!

Dieta cu sucuri este considerata o dieta eficienta pentru detoxifierea rapida si naturala a organismului.

Dieta cu sucuri consta in consumul exclusiv de sucuri naturale de fructe sau legume pentru o perioada (chiar si 10-12 pahare pe zi), iar multe dintre vedetele internationale s-au laudat cu rezultate bune obtinute in urma acestei cure bogate in vitamine si minerale, dar cu un continut foarte mic de proteine, carbohidrati sau grasimi.

Dieta cu sucuri contribuie semnificativ la regenerarea si revitalizarea organismului, organismul distrugand si eliminand celulele si tesuturile bolnave sau deteriorate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pe langa purificarea organismului, detoxifierea iti garanteaza si pierderea catorva kilograme semnificativ.  Citește mai mult...

Puterea musculară reflectă o bună conditie fizica, lucru care explica legatura dintre masa musculara si durata de viata. Găsește-ți motivația!