Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Vegan raw

Este mâncarea raw mai bună?

Publicat în CugetLiber.ro
Este mâncarea raw mai bună?

Concentrându-ne atenţia pe salate şi alte preparate care nu au nevoie de timp de gătire, ai fi tentat(ă) să crezi că legumele crude sunt o variantă sănătoasă.

Deşi în timpul de gătire se pierd nutrienţi importanţi, precum vitamina C, unele legume aduc mai multe beneficii atunci când sunt preparate termic. Printre acestea se numără morcovii, roşiile şi sparanghelul, deoarece prin gătire beneficiile oferite de acestea sunt mai accesibile organismului nostru.

De exemplu, aşa se eliberează antioxidanţi importanţi, mai ales acidul ferulic din sparanghel şi betacarotenul, care se transformă în vitamina A, din morcovi. Similar, prepararea termică a roşiilor - indiferent dacă le coci lent sau le transformi în sos - ajută la absorbţia de licopen, un alt antioxidant important.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CugetLiber.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase. Citește mai mult...

***

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta pe tot sezonul rece si care sunt beneficiile acestora. Găsește-ți motivația!

Ce nu ar manca niciodata Andreea Raicu

Ce nu ar manca niciodata Andreea Raicu


Publicat în FoodStory.ro

Alimentatia este una din cele mai mari preocupari ale Andreei Raicu.

Vedeta este cunoscuta pentru stilul de viata foarte sanatos, pentru alegerea alimentatiei vegetariene si pentru calatoriile sale culinare. Ea s-a hotarat sa mearga mai departe si sa-i inspire si pe cei din jur.

“Sunt vegetariana, dar am in alimentatie in anumite perioade si peste, fructe de mare, oua si lactate. Asa ca, in cartea “Manaca si arata bine“ veti gasi pe langa retete vegetariene si o multime de retete pe baza de peste, oua, lacate si fructe de mare. Retetele se apropie de ceea ce denumesc eugastronomie nutritionala, adica alimente sanatoase, nutritionale, dar si gustoase, savuroase, demonstrand ca se poate si asa: savuros si sanatos!”, a explicat ea.

Urmareste-o pe Andreea Raicu online, Facebook, Twitter si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Andreea Raicu a dezvaluit 3 reguli de alimentatie pe care le respecta cu sfintenie si le considera esentiale pentru sanatate. Citește mai mult...

Alimentele dezechilibrate nutrițional, de obicei, hipercalorice, trebuie evitate. Găsește-ți motivația!

Cinci alimente care ard calorii si slabesc

Cinci alimente care ard calorii si slabesc


Publicat în Evenimentul Zilei

Ardeiul iute, ceaiul verde, cerealele integrale, lactatele degresate si carnea macra topesc caloriile si va ajuta sa dati jos din kilograme.

Atunci cand vrem sa slabim, un metabolism bun este esential pentru reusita demersului de ardere a caloriilor. Insa pentru a creste sansele de reusita, e foarte important pe ce alimente va bazati.

Carnea macra - Proteinele au cel mai mare efect termogenetic, iar cel mai mare continut de proteine il are carnea slaba. "Pieptul de pui, de pilda, arde cele mai multe calorii", spune expertul roman in alimentatie.

Potrivit publicatiei americane Huffington Post, ardem aproximativ 30% din caloriile continute de mancare in timpul digestiei. Ardem si mai multe calorii daca consumam aceste alimente dimineata.

"Acest lucru se intampla datorita unor hormoni, care potrivit orarului nostru hormonal sunt secretati in prima parte a zilei", explica Corina Zugravu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Corpul arde de doua ori mai multe calorii atunci cand primeste mancare integrala, in special cereale, care sunt bogate in fibre. Citește mai mult...

Ti-ai propus sa dai jos macar cateva kilograme pana la sarbatori? Afla trucurile recomandate de Dr. Oz, dar si de nutritionistii Gheorghe Mencinicopschi si Mihaela Bilic! Găsește-ți motivația!