Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Vegan raw

Este mâncarea raw mai bună?

Publicat în CugetLiber.ro
Este mâncarea raw mai bună?

Concentrându-ne atenţia pe salate şi alte preparate care nu au nevoie de timp de gătire, ai fi tentat(ă) să crezi că legumele crude sunt o variantă sănătoasă.

Deşi în timpul de gătire se pierd nutrienţi importanţi, precum vitamina C, unele legume aduc mai multe beneficii atunci când sunt preparate termic. Printre acestea se numără morcovii, roşiile şi sparanghelul, deoarece prin gătire beneficiile oferite de acestea sunt mai accesibile organismului nostru.

De exemplu, aşa se eliberează antioxidanţi importanţi, mai ales acidul ferulic din sparanghel şi betacarotenul, care se transformă în vitamina A, din morcovi. Similar, prepararea termică a roşiilor - indiferent dacă le coci lent sau le transformi în sos - ajută la absorbţia de licopen, un alt antioxidant important.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în CugetLiber.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase. Citește mai mult...

***

Kilogramele în plus nu reprezintă o problemă doar pentru că nu mai încapi în blugii skinny de astă vară.  Găsește-ți motivația!

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca mazarea, fasolea boabe, lintea, ciupercile si soia.

Pentru ca trecerea la mancarea de post sa nu fie grea pentru organism, specialistii recomanda acomodarea treptata.

,,Celor care obisnuiesc sa manance in mod regulat carne si produse de origine animala le este indicat sa consume produse de post macar de doua ori pe saptamana inainte de inceperea aceastei perioade. Tubul digestiv se poate adapta la cantitatea crescuta de fibre si se evita astfel aparitia balonarii sau a durerilor abdominale”, ne explica Corina Zugravu, medic nutritionist. Organismul se va ,,elibera” treptat de toxine.

,,Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca mazarea, fasolea boabe, lintea, ciupercile si soia”, afirma nutritionistul Adrian Copcea.

Grasimile nesaturate necesare organismului le putem lua din nuci, migdale ori din ulei de in, rapita sau de floarea-soarelui.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru ca trecerea la mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată. Citește mai mult...

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa. Găsește-ți motivația!

Un desert delicios de post

Un desert delicios de post


Publicat în Ligia Pop

Sa nu va speriati fiindca instructiunile sunt foarte simple pentru un tort cu ciocolata si menta.

Intrucat ne aflam in Postul mare al Craciunului, Ligia Pop ne propune un desert delicios, un tort cu ciocolata si menta. Reteta completa aici.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

Exista o metoda usoara de a zdruncina obiceiurile “NEGATIVE”. Imaginatia. Găsește-ți motivația!