Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta cu salată

Putem să punem pariu că nu știi exact cât de bună e de fapt salata, în special pentru creier

Într-un studiu recent publicat în jurnalul științific Neurology se arată că una – două porții de legume verzi pe zi îți îmbunătățesc memoria și, mai general, capacitatea cognitivă.

Martha Clare Morris, Sc.D., nutriționist epidemiologic la Centrul Medical al Universității Rush și colegii săi au analizat 960 de persoane între 58 și 99 de ani de-a lungurl unei perioade de aproape cinci ani. Participanții la studiu au completat chestionare despre cât de des consumă alimente precum spanac, salată verde sau kale. Răspunsurile au variat între 0.1 și 1.3 porții pe zi.

Dar lucrurile de abia încep așa! Morris și echipa au continuat să chestioneze respondeții la primul chestionar timp de zece ani. La finalul studiului, ei au descoperit că creierele celor care mănâncă cele mai mari cantități de legume verzi sunt echivalente cu ale celor mai tineri. Și nu cu puțin, ci chiar cu 11 ani mai tineri! Altfel spus, maximum de salată consumat întinerește creierele cu 11 ani.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Menshealth.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Multe persoane au falsa impresie că alimentaţia bogată în salate garantează scăderea numărului de kilograme. Citește mai mult...

***

Pe lângă un meniu diversificat şi cu alimente integrale, Dr. Oz recomandă şase gustări care au rolul de a ajuta organismul în lupta împotriva kilogramelor în plus. Găsește-ți motivația!

Dieta de primavara

Dieta de primavara


Publicat în Dietetik.ro

Dieta de primavara inseamna alimente usor de digerat consumate in cea mai mare masura crude.

Pentru a sprijini si stimula activitatea biologica, in crestere primavara, dieta de primavara inseamna alimente usor de digerat consumate in cea mai mare masura crude. Dieta de primavara inseamna inlocuirea carnurilor cu lacate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete.

Iata regulile de baza ale dietei de primavara. Evita sarea. In felul acesta elimini apa din tesuturi. Consuma alimente care au gust amar. Sustin bila si ficatul. Asta inseamna secara, alac, andive, anghinare. Evita alimentele acre. Adica gata cu muraturile si acriturile din borcane.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta de primavara inseamna inlocuirea carnurilor cu lactate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete. Citește mai mult...

Daca te regasesti in situatiile de mai jos, ia urgent masuri pentru ca s-ar putea ca in curand sa nu mai incapi in haine!  Găsește-ți motivația!

Corpul tau arde de doua ori mai multe calorii in cazul in care consumi hrana integrala.

Cereale integrale - Corpul tau arde de doua ori mai multe calorii in cazul in care consumi hrana integrala, mai ales in cazul produselor bogate in fibre, precum ovazul sau orezul brun.

Carne slaba - Proteinele sunt unele dintre acele elemente care au efect termogenic, ceea ce inseamna ca te fac sa arzi cu 30% mai multe calorii in timpul digestiei. Asta inseamna ca o portie de piept de pui de 300 de calorii are nevoie de aproximativ 90 de calorii pentru a fi digerata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O cupa de linte iti ofera 35% din cantitatea zilnica necesara de fier, astfel incat metabolismul sa nu scada in intensitate si tu sa poti slabi cu spor.  Citește mai mult...

Nu uita ca micul dejun este masa cea mai importanta din zi, iar daca vrei sa slabesti trebuie sa nu sari peste el. Găsește-ți motivația!