Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Condimente

Specialiştii cotidianului german “Bild” răspund la cele mai importante întrebări despre alimentaţia sănătoasă.

Trebuie să fim zgârciti cu "sarea în bucate"? Consumăm aproximativ 10 grame de sare pe zi, adică dublul cantitătii recomandate de specialiştii în nutritie. Luăm sarea din pâine, produsele semipreparate, mezeluri şi brânzeturi. Însă reducerea drastică a consumului de sare este la fel de periculoasă pentru sănătate ca şi consumul în exces.

Hamburgerii şi cartofii prăjiti sunt hrănitori? Sigur că mâncarea de tip fast-food nu e complet inutilă pentru organism. Numai că aceste produse contin multe ingrediente nesănătoase. Grăsimile, sarea şi zahărul în exces le transformă în adevărate pericole pentru sănătate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Fără a conţine grăsimi, colesterol sau zahăr, mirodeniile sunt sănătoase şi aduc doar beneficii. Citește mai mult...

***

Descoperă cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face fără să bănuieşti, dar care nu te lasă să slăbeşti! Găsește-ți motivația!

Este mâncarea raw mai bună?

Este mâncarea raw mai bună?


Publicat în CugetLiber.ro

Concentrându-ne atenţia pe salate şi alte preparate care nu au nevoie de timp de gătire, ai fi tentat(ă) să crezi că legumele crude sunt o variantă sănătoasă.

Deşi în timpul de gătire se pierd nutrienţi importanţi, precum vitamina C, unele legume aduc mai multe beneficii atunci când sunt preparate termic. Printre acestea se numără morcovii, roşiile şi sparanghelul, deoarece prin gătire beneficiile oferite de acestea sunt mai accesibile organismului nostru.

De exemplu, aşa se eliberează antioxidanţi importanţi, mai ales acidul ferulic din sparanghel şi betacarotenul, care se transformă în vitamina A, din morcovi. Similar, prepararea termică a roşiilor - indiferent dacă le coci lent sau le transformi în sos - ajută la absorbţia de licopen, un alt antioxidant important.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Imbinarea alimentelor crude cu cele preparate este una dintre regulile esentiale ale unei alimentatii sanatoase. Citește mai mult...

Renunţă la sucuri carbogozoase şi optează pentru apă cu lămâie, eventual îndulcită cu foarte puţină miere naturală.  Găsește-ți motivația!

Tailandezii gatesc doar cat mananca, astfel fiecare masa este proaspata.

Cultura alimentara difera de la o tara la alta si chiar de la o regiune la alta. Fiecare popor de-a lungul timpului a incercat sa isi stabileasca macar o regula de sanatate si frumusete, daca nu chiar mai multe. Am adunat cateva dintre cele mai importante principii alimentare din diferite culturi nascute sa mentina silueta si sanatatea. Tailandezii au o bucatarie foarte sanatoasa. Ei isi incep dimineata cu sucuri naturale de fructe facute in casa, mananca doar preparate gatite sanatos si bine asociate, in cantitati mici. Temperatura la care se consuma preparatele este foarte importanta.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mancarurile condimentate pot contribui la pierderea kilogramelor in exces. Citește mai mult...

Află de la medicul nutriționist Mihaela Bilic care sunt brânzeturile care nu îți afectează silueta. Găsește-ți motivația!