Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

Beneficiile unei diete vegetariene

Vegetarienii, in medie, sunt cu 15 kilograme mai slabi decat consumatorii de carne.

Iata care sunt cateva dintre beneficiile dietei vegetariene, conform Medical Daily: vegetarienii, in medie, sunt cu 15 kilograme mai slabi decat consumatorii de carne; tot ei isi reduc riscul de diabet de tip 2.

Cei care consuma numai fructe, legume, nuci, seminte, paste si cereale integrale au un risc mai mic de a fi diagnosticati cu boli de inima. Aceasta dieta protejeaza si de cancer, inclusiv de cel de plamani, san, stomac si colorectal. Vegetarienii, prin dieta loc caracteristica, au parte de mai multe fibre, magneziu, acid folic si fitochimicale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ziare.com. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Un studiu efectuat arată că persoanele care au o dietă vegetariană trăiesc, în medie, cu câţiva ani mai mult decât persoanele care consumă carne. Citește mai mult...

***

Ciocolata, carnea de porc, fructele si orezul nu ingrasa daca sunt combinate corect. Găsește-ți motivația!

Postul Crăciunului este o perioadă bună pentru o detoxifiere, dar nu cu scopul de a priva organismul de nutrienţii esenţiali.

Postul Crăciunului este o perioadă bună pentru o detoxifiere, dar nu cu scopul de a priva organismul de nutrienţii esenţiali. O alimentaţie simplă, cu ingrediente săţioase şi pe care le găsim la magazin ne pot furniza vitaminele şi mineralele de care avem nevoie.

1. Salată de linte, fasole verde şi ardei, cu dressing cremos din pastă de susan

Ingrediente: 1 cană de linte portocalie, fiartă; 2 căni cu fasole verde congelată, fiartă la abur; 2 ardei capia, tăiat mărunt.

Lintea se lasă la fiert în apă amestecată cu curry. Fasolea verde se fierbe la abur într-un vas cu capac în care se pune apă doar de un deget. Poţi să amesteci ingredientele sau le poţi aşeza pe farfurie şi să le stropeşti cu dressing-ul cremos din tahina sau simplu, cu ulei de măsline.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata cateva retete pentru o cina delicioasa cu un continut caloric scazut. Citește mai mult...

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Iaurtul regleaza digestia

Iaurtul regleaza digestia


Publicat în Click

Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune ce trebuie sa avem zilnic in farfurie.

Iaurturile probiotice contin un adaos de bacterii din speciile lactobacillus si bifidobacterium. Acestea interactioneaza cu flora intestinala si au rol bine definit asupra functionarii tubului digestiv si asupra echilibrului global al organismului.

Soia nu este doar o sursa importanta de proteine, ci are rol de reducere a riscului de boli cardiovasculare, cancer sau osteoporoza.

Carnea de vita este, la randul ei, un aliment functional, un acid gras potential anticancerigen.

“Se numesc alimentele functionale si contin, in plus fata de principiile nutritive de baza, si substante active cu efecte benefice asupra sanatatii. Un dezechilibru al florei intestinale, de exemplu, poate afecta si alte functii sau sisteme fiziologice, cum este sistemul imunitar. De aceea, este indicat sa consumam regulat minimum o portie din produsele lactate care contin probiotice, pentru a ne bucura de efectul lor benefic asupra organismului”.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Care sunt produsele bune pentru organism? Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune ce trebuie să avem zilnic în farfurie. Citește mai mult...

Tot mai multe persoane aleg în ultima vreme produsele bio. Însă oferă acestea avantajele care se tot vehiculează? Şi îşi merită preţul piperat? Găsește-ți motivația!