Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

O dietă bogată în legume şi fructe te ajută să îţi menţii organismul sănătos.

Îţi doreşti să elimini riscul de a dezvolta o formă de cancer, vrei să cheltuieşti mai puţin atunci când mergi la supermarket şi în principiu, îţi doreşti o viaţă mult mai sănătoasă? Nimic mai simplu! Iată câteva dintre motivele cele mai întemeiate pentru care şi tu ar trebui să devii vegetarian!

Nu trebuie să elimini 100% carnea din dieta ta! Nu poţi concepe ca sandvişul tău să nu conţină şi o mică feliuţă de şuncă sau muşchi? Nu intra în panică! Dacă poţi renunţa la carne doar pentru o zi, în fiecare săptămână, poţi ajunge să economiseşti şi bani, să reduci şi impactul asupra mediului, dar şi să trăieşti o viaţă mai sănătoasă. Chiar dacă în ultimii ani numărul vegetarienilor nu a crescut considerabil, se simte o uşoară creştere în numărul celor care au început să reducă consumul de carne. E adevărat! Patru din zece oameni au început să consume mai multe fructe, legume şi alimente pe bază de plante, decât acum un an, potrivit unui studiu recent.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Regimul vegetarian incetineste procesul de imbatranire, te ajuta sa slabesti si te pazeste de boli.  Citește mai mult...

***

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!

Postul se aseamana mult cu o dieta de detoxifiere si este important sa respecti cele cinci mese ale zilei.

Pentru a-ti asigura vitaminele si fibrele de care ai nevoie, nutritionistul Claudia Ionescu te indeamna sa consumi multe legume si fructe cat mai aproape de starea lor naturala. Cateva nuci, migdale, caju sau alune iti sporesc absorbtia de vitamine si de proteine. Alege alunele si migdalele neprajite si nesarate!

Chiar daca leguminoasele precum fasolea sau mazarea iti aduc aportul de proteine, nu le consuma in exces. „Fasolea batuta, dar si varza calita se digera mai greu“, avertizeaza nutritionistul Claudia Ionescu. De aceea, ar fi bine sa le mananci cu masura.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

În perioada postului, deşi lista cu alimente permise e limitată, fiind recomandate produsele vegetale, multe persoane se îngraşă.  Citește mai mult...

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Mancati in stil mediteranean!

Mancati in stil mediteranean!


Publicat în Coolinaria.ro

Bucataria Greciei este o alternativa sanatoasa pentru persoanele care doresc sa consume preparate echilibrate in nutrimente la mesele lor zilnice.

Caracterizata prin apelul constant la alimente proaspete si bogate in nutrimente, bucataria greceasca se bazeaza mult pe nelipsitul ulei de masline, legume si verdeturi, cereale integrale, peste, carne, iaurt, nucifere, dar si omniprezentul vin rosu.

Graul, rosiile, ardeii grasi, vinetele, cartofii, mazarea, ceapa, usturoiul si o gama variata de zarzavaturi si condimente proaspete stau la baza bucatariei grecesti, care pune mult accentul si pe arome si nu doar pe gust si de aceea introduce mai frecvent ierburi parfumate la gatit precum menta, mararul, frunzele de dafin, oregano, cimbrul sau busuiocul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta TLC pune accentul pe aportul de fibre alimentare solubile si insolubile, acestea ajutand la detoxifierea organismului. Citește mai mult...

Andrei Cătălin Stefănescu la vârsta de 39 ani a reuşit să slăbească de la 109,8 kg la 74,5 kg, printr-un proces de slăbire fără suferinţă pe care l-a descoperit singur.  Găsește-ți motivația!