Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Condimente

Pentru a beneficia de efectele depurative ale alimentelor este bine să ştim cum să le combinăm.

Există două feluri de condimente în funcţie de modul în care substanţele aromate care îşi transferă proprietăţile digestive alimentelor: Condimente care cedează substanţele aro­mate în mediu uleios. Ca o regulă generală acestea sunt seminţele, rădăcinile şi scoarţa plantelor aromate. Exemple: chimen, coriandru, boabe de muştar, piper, scorţişoară, turmeric, ghimbir, ienupăr, nucşoară, usturoi, ceapă, fenicul, cuişoare, enibahar, cardamom.

Aceste plante sunt bogate în uleiuri volatile care se dizolvă evident tot în substanţe uleioase. Ele trebuie călite uşor în ulei presat la rece sau în unt la începutul preparării, apoi uleiul sau untul astfel impregnat, pătrunde în alimente şi le conferă proprietăţile digestive şi carminative ale condimentelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Pentru a stimula digestia, nutritionistii recomanda sa incepem masa cu o salata de cruditati.  Citește mai mult...

***

Unele persoane se chinuiesc sa dea jos cinci kilograme in timp ce altele reusesc sa dea jos zeci.  Găsește-ți motivația!

Nu contine colesterol! Asemenea mentiune o gasim adesea pe recipientii cu ulei vegetal.

Normele europene obliga producatorii sa inscriptioneze continutul, valoarea calorica, alte date tehnice, pe ambalajul alimentelor procesate. Normele sunt bune, dar multi producatori profita de ocazie sa-si faca din asta o buna reclama pentru alimentele livrate, sau sa pacaleasca naivii, care nu prea cunosc problema.

Fireste, exista si inscriptionari corecte, care insira toata lista de "E"-uri folosite, adaosurile, aromele, conservantii. In alte cazuri, acestea sun ocolite cu dibacie, cumparatorul ramanand cu impresia ca i s-a spus ceva si ca este destul cat a inteles.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Exista produse care, si-au facut loc in frigiderul multora dintre romani. Cati stiu insa cu adevarat ce cumpara?  Citește mai mult...

Sushi, dressing-urile degresate si sucurile dietetice sunt cateva dintre capcanele care iti pot periclita serios silueta.  Găsește-ți motivația!

Utilizați cât mai des următoarele condimente specifice preparatelor din sezonul rece, pentru feluri de mâncare aromate și sănătoase în același timp.

Scorțișoara este consumată în mod special pe timpul iernii, parfumul sau unic amintind de sărbători. Introdus în băuturi calde, specialități cu alcool, deserturi sau chiar preparate cu carne și sosuri, acest condiment special crește temperatura internă a corpului, facilitează digestia și ameliorează congestia nazală. 

- Tratarea infectiilor fungice

- Tratarea gastroenteritei

- Ameliorarea simptomelor Sindromului de colon iritabil

- Prevenirea cancerului

- Controlul artritei si al osteoporozei

- Tratarea gripei si a racelii

- Neutralizarea mirosurilor neplacute

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Evită aceste ingrediente atunci când eşti răcită sau suferi din cauza gripei. Citește mai mult...

Dacă nu reuşeşti să mai slăbeşti şi ai rămas la aceeaşi greutate în ciuda eforturilor pe care le faci este momentul să îi dai o mână de ajutorul metabolismului. Potrivit celebrului Dr. Oz, atunci când stagnezi la o anumită greutate în ciuda dietei pe care o urmezi trebuie să consumi anumite alimente care au rolul de a stimula metabolismul.  Găsește-ți motivația!