Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Condimente

Pentru a beneficia de efectele depurative ale alimentelor este bine să ştim cum să le combinăm.

Există două feluri de condimente în funcţie de modul în care substanţele aromate care îşi transferă proprietăţile digestive alimentelor: Condimente care cedează substanţele aro­mate în mediu uleios. Ca o regulă generală acestea sunt seminţele, rădăcinile şi scoarţa plantelor aromate. Exemple: chimen, coriandru, boabe de muştar, piper, scorţişoară, turmeric, ghimbir, ienupăr, nucşoară, usturoi, ceapă, fenicul, cuişoare, enibahar, cardamom.

Aceste plante sunt bogate în uleiuri volatile care se dizolvă evident tot în substanţe uleioase. Ele trebuie călite uşor în ulei presat la rece sau în unt la începutul preparării, apoi uleiul sau untul astfel impregnat, pătrunde în alimente şi le conferă proprietăţile digestive şi carminative ale condimentelor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet

Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Pentru a stimula digestia, nutritionistii recomanda sa incepem masa cu o salata de cruditati. Citește mai mult...

***

Tăcerea te ajută să-ți păstrezi energia mentala și să reflectezi asupra lucrurilor cu adevarăt importante pentru tine. Găsește-ți motivația!