Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Alimentatie echilibrata

Am fost vegan pentru o lună

Publicat în Eusuntv.ro
Am fost vegan pentru o lună

Am încercat să fiu vegan pentru o lună și am eșuat lamentabil

Dați-mi voie să vă explic cum s-a întâmplat totul.

Medic fiind, m-am plasat sceptic. Știam că e foarte greu să-ți iei nutrienții doar din legume, semințe, fructe. Cu vitamina B12 e complicată treaba, deoarece se găsește doar în produse de origine animală și-n cele vegane îmbogățite cu B12, dar e discutabilă „îmbogățirea” asta și e nevoie de suplimentare serioasă. Adăugăm calciul, zincul, fierul și lista problemelor crește. Până în momentul începerii exercițiului, știam că omul e un animal omnivor, că strămoșii noștri au fost vânători și pescari, că proteinele diferă din punct de vedere al calității, că unii aminoacizi nu se găsesc în cele mai multe plante, că animalele care consumă carne bat la orice oră în inteligență animalele care consumă doar plante, că există diferențe serioase în creier între specii. Tot m-am înhămat la challenge, ca o curiozitate.

Tot felul de vedete recomandă veganismul, adică evitarea oricărui produs alimentar de origine animală. O fac arătând cum sunt chinuite animalele, cum industria asta distruge planeta. Acestea sunt puncte forte pe care orice vegan ți le aruncă în față și e capabil să vină cu exemple nesfârșite când vrei să-l contrazici.

Am mâncat cereale fără zahăr, cu lapte de cocos sau migdale, fructe de toate felurile, salate, legume la cuptor sau fierte, semințe, supe de linte, tofu. După câteva zile, ne simțeam minunat, chiar părea că ne obișnuiserăm cu totul, eram mai energici ca niciodată. Apoi, dezastru. După două săptămâni, am început să mai avem forță pentru aproape nimic. Eram într-o stare de oboseală generală, fără niciun chef, cu amețeli, cu lentoare, cu tot tacâmul. Mă tot întrebam unde să fie greșeala și dacă nu cumva altceva produce simptomele, fără vreo legătură cu dieta.

N-am găsit nimic. Un vegan are nevoie, ca orice om, de proteine. Cam 0.8 grame per kilogram corp, asta însemnând vreo 60 de grame pe zi pentru mine. Proteinele se găsesc în legume, fructe, semințe, dar în cantități mai mici decât în carne. Semințele sunt cele mai bogate, dar ca să iei 20 de grame de proteine la o masă, îți trebuie o cantitate considerabilă; ele sunt bogate în grăsimi și destul de calorice – dai peste cap intake-ul de calorii și te îngrași negreșit.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eusuntv.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Dr. Radulescu revine cu un nou articol după mii de comentarii primite din ambele tabere Citește mai mult...

***

Doi profesori americani au publicat o carte intitulată „Inteligenţa emoţională 2.0“ în care ne învaţă cum să ne gestionăm crizele de furie. Găsește-ți motivația!

Slabeste cu dieta de 3 zile

Slabeste cu dieta de 3 zile


Publicat în Click

Este de preferat sa beti 4 pahare de apa pe zi, sau bauturi fara calorii.

Cantitatile prescrise in dieta de trei zile trebuie respectate intocmai, altfel rezultatele nu vor fi cele dorite. Chiar si in momentul in care organismul nu cere mancare si senzatia de foame nu apare, portiile trebuie consumate in cantitatile recomandate de catre nutritionisti.

Este de preferat sa beti 4 pahare de apa pe zi, sau bauturi fara calorii. In urma acestei diete se slabeste pana la 4-5 kilograme, rezultatele fiind vizibile numai dupa ce regimul a fost terminat. Punctul forte al acestui regim este numarul foarte mic de calorii.

Din cauza aportului mic de carbohidrati din dieta, este foarte posibil ca persoana care tine dieta sa piarda surplusul de apa, ceea ce este sanatos si necesar. Specialistii avertizeaza ca in momentul in care subiectul revine la obiceiurile culinare, acest surplus de apa din organism va reveni.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nici macar pe ultima suta de metri nu mai esti, ci pe ultimii 50!  Citește mai mult...

Încerci să slăbeşti dar nu obţii niciun rezultat? Iată care sunt factorii care stopează scăderea în greutate. Găsește-ți motivația!

Din dorinţa de a slăbi, multe persoane sunt dispuse să testeze numeroase diete, oricât de extreme ar fi acestea.

Din dorinţa de a slăbi, multe persoane sunt dispuse să testeze numeroase diete, oricât de stupide ar suna regulile lor. Recent, o nouă metodă extremă de slăbit a câştigat adepţi în SUA. Vezi ce diete extreme nu e recomandat să ţii!

Plasturele cusut pe limbă - Este o metodă de slăbit practicată de un chirurg plastician din Beverly Hills care generează durere atunci când consumi mâncare solid. Promisiunile sunt de a pierde până la 9 kilograme într-o lună. Însă, riscurile pentru sănătate sunt subliniate de alţi specialişti care susţin că ar fi o metodă barbară şi că după ce plasturele este înlăturat, dacă persoana va trece pe regimul obişnuit va aduna şi mai multe kilograme. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Slabesti mancand prajituri este o dieta neindicata pentru un regim alimentar. Citește mai mult...

Calcularea caloriilor de la fiecare masă te poate aduce pe culmile disperării. Găsește-ți motivația!