Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Ligia Pop

Ai încerca frişca din nuci caju?

Publicat în Ce se intampla doctore?
Ai încerca frişca din nuci caju?

Ligia Pop, raw food chef, propune în cartea "Reţete Vegane fără foc" o reţetă de frişcă din nuci caju ori macadamia sau seminţe de floarea-soarelui decorticate.

Aveţi nevoie de un blender.
 
Ingrediente: 200 g nuci caju, 75 g îndulcitor natural (miere, sirop de agave), zeama de la o jumătate de lămâie si 100 ml apă.
 
Mod de preparare: Pentru un gust mai cremos, nucile sau seminţele se vor înmuia în apă timp de o oră. In felul acesta, vom ajuta blenderul să le proceseze mai uşor şi mai fin. Apoi, toate ingredientele se procesează în blender până la o omogenizare perfectă. Dacă preferaţi o frişcă mai groasă, puteţi adăuga mai multe nuci sau seminţe. Modalitate de păstrare: este ideal de consumat imediat, însă frişca se poate păstra timp de 2 zile în frigider, dar neapărat într-un recipient de sticlă.

Urmareste-o pe Ligia Pop online, Facebook, Twitter, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Am încercat variante de bunătăți sănătoase care să țina locul celor nesănatoase.  Citește mai mult...

***

Dacă tot este parte din viața noastră, să învățăm să gestionăm mai bine stresul și să-l transformăm în ceva pozitiv.  Găsește-ți motivația!

Pentru ca trecerea la mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată.

Pentru ca trecerea la mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată.

,,Celor care obişnuiesc să mănânce în mod regulat carne şi produse de origine animală le este indicat să consume produse de post măcar de două ori pe săptămână înainte de începerea aceastei perioade. Tubul digestiv se poate adapta la cantitatea crescută de fibre şi se evită astfel apariţia balonării sau a durerilor abdominale”, ne explică Corina Zugravu, medic nutriţionist. Organismul se va ,,elibera” treptat de toxine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca mazarea, fasolea boabe, lintea, ciupercile si soia. Citește mai mult...

Mihaela Radulescu a apelat la ajutorul medicului nutritionist Mihaela Bilic pentru a slabi 32 de kilograme. Găsește-ți motivația!

Digestia ne face adesea necazuri. Nu doar acum în perioada sărbătorilor de iarnă. Așa că data viitoare când te simţi balonat sau eşti constipat, consumă alimentele recomandate.

Bananele
Au un conţinut ridicat de potasiu şi vitamina A, ajută la reglarea cantităţii de apă din corp. În plus, substanţele conţinute de banană ajută la reducerea stresului. “Mănâncă banane dacă ai diaree”, recomandă nutriţionistul Abhay Joshi, citat de idiva.com.

Prunele

“Sunt uşor de digerat, deoarece conţin fibre, şi previn constipaţia. Unde mai pui faptul că sunt bogate în antioxidanţi, fapt care te ajută să te menţii tânăr”, susţine nutriţionistul.

Merele

Este recomandată consumarea unui măr pe stomacul gol pentru a regla tranzitul intestinal. Are cantităţi mari de fibre şi apă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto freedigitalphotos.net

Îți mai recomandăm:

Există o serie de alimente care ne ajută atunci când avem probleme cu digestia. Așa că data viitoare când te simţi balonat sau eşti constipat, consumă alimentele recomandate în continuare pentru o digestie mai uşoară şi pentru sănătatea stomacului tău. Citește mai mult...

Află care sunt cele mai indicate legume pentru a avea o digestive uşoară. Găsește-ți motivația!