Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Ligia Pop

Ai încerca frişca din nuci caju?

Publicat în Ce se intampla doctore?
Ai încerca frişca din nuci caju?

Ligia Pop, raw food chef, propune în cartea "Reţete Vegane fără foc" o reţetă de frişcă din nuci caju ori macadamia sau seminţe de floarea-soarelui decorticate.

Aveţi nevoie de un blender.
 
Ingrediente: 200 g nuci caju, 75 g îndulcitor natural (miere, sirop de agave), zeama de la o jumătate de lămâie si 100 ml apă.
 
Mod de preparare: Pentru un gust mai cremos, nucile sau seminţele se vor înmuia în apă timp de o oră. In felul acesta, vom ajuta blenderul să le proceseze mai uşor şi mai fin. Apoi, toate ingredientele se procesează în blender până la o omogenizare perfectă. Dacă preferaţi o frişcă mai groasă, puteţi adăuga mai multe nuci sau seminţe. Modalitate de păstrare: este ideal de consumat imediat, însă frişca se poate păstra timp de 2 zile în frigider, dar neapărat într-un recipient de sticlă.

Urmareste-o pe Ligia Pop online, Facebook, Twitter, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

~
~

Îți mai recomandăm:

Am încercat variante de bunătăți sănătoase care să țina locul celor nesănatoase.  Citește mai mult...

***

Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Găsește-ți motivația!

Cum scăpăm de acest simptom neplăcut? Iată câteva metode.

Balonarea poate apărea atunci când nu mestecaţi bine alimentele din cauza deficienţelor dentare, atunci când mâncaţi prea repede şi se supraîncarcă stomacul, sau în cazul alimentaţiei unilaterale, săracă în legume şi fructe. Cum scăpăm de acest simptom neplăcut? Iată câteva metode.

Beţi 2 căni ceai de anghinare, păpădie, infuzie, înaintea meselor.

Mâncaţi încet şi mestecaţi bine mâncarea.

Evitaţi înghiţirea aerului în timpul mesei.

Nu consumaţi băuturi gazoase, bere, mai ales în timpul mesei.

Mâncaţi legume, fructe, alimente de balast (cartofi).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu beti in timpul mesei (lichidele dilueaza acidul gastric si enzimele digestive, marind astfel timpul de trecere a alimentelor prin stomac). Citește mai mult...

Evită alimentele care au o cantitate exagerată de zahăr si grăsimi nesănătoase. Găsește-ți motivația!

Mancati in stil mediteranean!

Mancati in stil mediteranean!


Publicat în Coolinaria.ro

Bucataria Greciei este o alternativa sanatoasa pentru persoanele care doresc sa consume preparate echilibrate in nutrimente la mesele lor zilnice.

Caracterizata prin apelul constant la alimente proaspete si bogate in nutrimente, bucataria greceasca se bazeaza mult pe nelipsitul ulei de masline, legume si verdeturi, cereale integrale, peste, carne, iaurt, nucifere, dar si omniprezentul vin rosu.

Graul, rosiile, ardeii grasi, vinetele, cartofii, mazarea, ceapa, usturoiul si o gama variata de zarzavaturi si condimente proaspete stau la baza bucatariei grecesti, care pune mult accentul si pe arome si nu doar pe gust si de aceea introduce mai frecvent ierburi parfumate la gatit precum menta, mararul, frunzele de dafin, oregano, cimbrul sau busuiocul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta TLC pune accentul pe aportul de fibre alimentare solubile si insolubile, acestea ajutand la detoxifierea organismului. Citește mai mult...

Dr. Oz împreună cu un antrenor recunoscut de fitness recomandă o nouă regulă de slăbit. Găsește-ți motivația!