Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Ligia Pop

Ai încerca frişca din nuci caju?

Publicat în Ce se intampla doctore?
Ai încerca frişca din nuci caju?

Ligia Pop, raw food chef, propune în cartea "Reţete Vegane fără foc" o reţetă de frişcă din nuci caju ori macadamia sau seminţe de floarea-soarelui decorticate.

Aveţi nevoie de un blender.
 
Ingrediente: 200 g nuci caju, 75 g îndulcitor natural (miere, sirop de agave), zeama de la o jumătate de lămâie si 100 ml apă.
 
Mod de preparare: Pentru un gust mai cremos, nucile sau seminţele se vor înmuia în apă timp de o oră. In felul acesta, vom ajuta blenderul să le proceseze mai uşor şi mai fin. Apoi, toate ingredientele se procesează în blender până la o omogenizare perfectă. Dacă preferaţi o frişcă mai groasă, puteţi adăuga mai multe nuci sau seminţe. Modalitate de păstrare: este ideal de consumat imediat, însă frişca se poate păstra timp de 2 zile în frigider, dar neapărat într-un recipient de sticlă.

Urmareste-o pe Ligia Pop online, Facebook, Twitter, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Am încercat variante de bunătăți sănătoase care să țina locul celor nesănatoase.  Citește mai mult...

***

De multe ori pacientii imi cer “trucuri” ca sa lupte cu foamea si sa slabeasca mai repede. Găsește-ți motivația!

Cum ne mentinem dupa ce am slabit

Cum ne mentinem dupa ce am slabit


Publicat în Unica.ro

Invata sa adaptezi retetele clasice, sa le faci dietetice, dar gustoase.

Este foarte important sa iti placa ceea ce mananci, ca sa nu sari peste mese, riscand o foame crunta in urmatoarele ore sau zile. Inlocuieste uleiul de Floarea-Soarelui cu cel de masline, cartofii cu pastarnac sau cu boabe de naut. Poti sa iti faci piure din radacinoase (morcov, pastarnac, telina) sau din naut, ca garnitura la gratar sau friptura din carne slaba la cuptor sau fiarta.

Elimina condimentele de tip “vegeta”, mergi pe natural; piseaza legume uscate pentru a inlocui condimentul-minune. Chiar si mult-iubita ciorba poate fi dietetica, daca tii cont de anumite sfaturi. Uite o idee de reteta pe care eu o consum cu mare placere: ciorba de cocos. Se ia un cocos crescut la tara si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie carnea. Spumeaza pana fierbe carnea, iar apoi adaugi morcov, telina, pastarnac si ceapa – tocate in robotul de bucatarie. Adaugi bulion de rosii, pasta de gogosar si piper, iar la sfarsit verdeata tocata. Este o reteta foarte gustoasa, satioasa si usor de facut.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata cateva informatii direct de la dr. Luminita Florea despre combinaţiile potrivite astfel încât ciorba să ne ajute să ne simţim sătui, şi totuşi să ne menţinem silueta. Citește mai mult...

Proteinele au capacitatea de a induce mai rapid senzatia de satietate.  Găsește-ți motivația!

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa.

O alimentaţie echilibrată de iarnă, conform specialiştilor, trebuie să cuprindă 55% carbohidraţi, 15% proteine şi 30% grăsimi. Însă mare atenţie la calitatea grăsimilor consumate. Este adevărat că au un rol esenţial în funcţionarea bună a organismului, dar trebuie alese cele nesaturate, de bună calitate, care se găsesc în alimente de origine vegetală şi în preparatele din peşte.

O categorie importantă de grăsimi nesaturate o reprezintă Omega 3 şi Omega 6, care nu pot fi produse de organism, dar pe care este bine să le avem în alimentaţie. Alte surse de grăsimi esenţiale sunt uleiurile vegetale (de in, de rapiţă, de floarea-soarelui), margarina, dar şi fructele oleaginoase (nuci, alune, fistic).

Urmareste-l pe Dr. Şerban Damian online, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune cum trebuie să mâncăm în perioada Sărbătorilor Pascale astfel încât să nu se îmbolnăvim.  Citește mai mult...

În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Găsește-ți motivația!