Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

7 mituri despre dieta

Publicat în Femeia
7 mituri despre dieta

Cand tii post sau alegi sa urmezi o dieta vegetariana, primul avertisment pe care-l primesti este acela ca esti expusa riscului de carenta de vitamina B12.

Vegetarienilor le lipseste vitamina B12 - Cand tii post sau alegi sa urmezi o dieta vegetariana, primul avertisment pe care-l primesti este acela ca esti expusa riscului de carenta de vitamina B12, continuta cu precadere de carne, oua si lapte. In realitate, exista si alte alimente bogate in aceasta vitamina, precum cerealele fortificate, algele, borsul.

E drept ca organismul poate sa nu asimileze doza zilnica recomandata de vitamina B12 doar din aceste produse, dar, la nevoie, poti lua un supliment. Astfel, chiar daca alegi sa mananci doar fructe si legume, nu vei fi expusa riscului de anemie sau alte complicatii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Femeia. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Vitaminele sunt compusi organici necesari bunei desfasurari a functiilor organismului. Acestea trebuie sa fie preluate preponderent din alimente, deoarece corpul nu poate le produce in totalitate. Citește mai mult...

***

Un “dulce” natural precum fructele uscate iti pot pacali pofta de “ceva bun”. Găsește-ți motivația!

Aveti grija la carnea de miel!

Aveti grija la carnea de miel!


Publicat în Evenimentul Zilei

Chiar si cel mai slab miel are multa grasime si, cu cat animalul este mai tanar, cu atat carnea este mai greu digerabila.

Drob, bors, stufat sau friptura la cuptor ori gratar, toate au ca ingredient principal, de Paste, carnea de miel, care este, insa, mult prea satioasa. "Placerea vine si din moderatie, nu doar din ghiftuiala. Organismul nu poate suporta o cantitate de grasimi provenite din preparatele traditionale mult mai mare decat de obicei. De aceea, nu trebuie sa mancam din toate preparatele la o masa, si trebuie sa mai facem si miscare", atentioneaza prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Evitati asocierea carnii de miel cu paine, mamaliga sau paste. Citește mai mult...

Ceaiul verde autentic contine o substanta care stimuleaza productia de colecistochinina, un hormon ce iti da senzatia de satietate.  Găsește-ți motivația!

Ai încerca frişca din nuci caju?

Ai încerca frişca din nuci caju?


Publicat în Ce se intampla doctore?

Ligia Pop, raw food chef, propune în cartea "Reţete Vegane fără foc" o reţetă de frişcă din nuci caju ori macadamia sau seminţe de floarea-soarelui decorticate.

Aveţi nevoie de un blender.
 
Ingrediente: 200 g nuci caju, 75 g îndulcitor natural (miere, sirop de agave), zeama de la o jumătate de lămâie si 100 ml apă.
 
Mod de preparare: Pentru un gust mai cremos, nucile sau seminţele se vor înmuia în apă timp de o oră. In felul acesta, vom ajuta blenderul să le proceseze mai uşor şi mai fin. Apoi, toate ingredientele se procesează în blender până la o omogenizare perfectă. Dacă preferaţi o frişcă mai groasă, puteţi adăuga mai multe nuci sau seminţe. Modalitate de păstrare: este ideal de consumat imediat, însă frişca se poate păstra timp de 2 zile în frigider, dar neapărat într-un recipient de sticlă.

Urmareste-o pe Ligia Pop online, Facebook, Twitter, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Am încercat variante de bunătăți sănătoase care să țina locul celor nesănatoase.  Citește mai mult...

Află care sunt cele mai indicate legume pentru a avea o digestive uşoară. Găsește-ți motivația!