Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Dieta vegetariana

Alimentația bazată mai mult pe legume, fructe şi cereale este pentru mulţi cheia unei vieţi mai lungi.

Menținere mai ușoară a greutății ideale - Obezitatea este responsabilă pentru numeroase afecțiuni grave, dar cei mai mulți vegetarieni au o greutate stabilă și nu se îngrașă ușor. Trecerea la un regim de viața vegetarian este însoțită de cele mai multe ori de o scădere în greutate până la forma ideală. Vegetarienii care nu sunt mulțumiți de greutatea lor sunt cei care consumă foarte multe produse procesate, inclusiv produse de patiserie de post.

Dieta mai săracă în toxine - Cei mai mulți vegetarieni consumă și alimente procesate, dar se pot bucura oricând de mâncăruri preparate din ingrediente proaspete. Carnea este adesea contaminată cu antibiotice, dar și cu pesticide (din hrana animalului). Reducerea toxinelor poate scădea riscul de cancer, dar și cel al bolilor de ficat și de rinichi și este mai eficientă atunci când cele mai multe fructe și legume sunt cultivate organic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Regimul vegetarian incetineste procesul de imbatranire, te ajuta sa slabesti si te pazeste de boli.  Citește mai mult...

***

Dr. Oz spune că există anumite simptome care pot să anunţe o intoleranţă la gluten, cum ar fi: balonarea. Găsește-ți motivația!

Nimic nu e mai delicios decat un bol de fulgi de ovaz cu lapte si scortisoara la micul dejun.

Ce trebuie sa mancam pentru a avea un creier sanatos? Specialistii cotidianului german "Bild" ne spun care sunt cele mai potrivite alimente pentru o minte limpede.

Mere - Intr-o felie de mar se regasesc foarte multe vitamine (A, B si C). Ajuta impotriva epuizarii nervoase si sunt bune pentru memorie.

Nuci - Contin acizi grasi saturati si vitamine din grupul B. Atentie: nu mancati nuci prajite sau sarate, deoarece contin prea multa sare si prea multe grasimi.

Banane - Ne incarca imediat cu energie, hranesc creierul cu minerale importante, precum potasiu si fosfor, sunt usor de digerat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Specialiştii cotidianului german “Bild” răspund la cele mai importante întrebări despre alimentaţia sănătoasă. Citește mai mult...

Slabirea pentru ca trebuie, din motive de estetica, nu da intotdeauna rezultatele dorite, iar nemultumirile legate de propriul corp pot persista. Găsește-ți motivația!

Ardeiul gras este gustos si are multe vitamine, fie ca e consumat crud, fie ca il incluzi in diverse retete.

Frigarui cu vita si legume

Ingrediente: 1 kg de carne macra de vita, doi ardei rosii, doi ardei galbeni, un dovlecel, 3 cepe rosii, 10 rosii mici, condimente pentru gratar, o lingurita rasa de zahar, 3 linguri de ulei, bete pentru fri­garui.

Preparare: se fierbe carnea in apa cu pu­tina sare si cu o lingu­rita rasa de za­har, circa o ora, dupa care se scoate din apa si se lasa cateva minute sa se raceas­ca. Apoi, se taie in bucati (cuburi) de cativa centimetri si se caleste cateva minute in ulei, ca sa capete o culoare u­sor aramie. Se spa­la si se cu­rata ardeii si ceapa, se taie in patratele de marimea bu­catilor de carne, iar dovleceii se feliaza. Se infige in fiecare bat, alternativ: o bu­ca­ta de ceapa, una de carne, una de dovlecel, o rosie, o bu­cata de ardei si tot asa. Cand frigaruile sunt gata, se condi­men­­teaza si se pun pe gratar.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ratatouille este o tocana de legume originara din Nisa, Franta. Citește mai mult...

Noua metoda consta in constientizarea cantitatii de mancare pe care o consumi si inregistrarea ei intr-un jurnal.  Găsește-ți motivația!