Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Balonare

Combinatiile nepotrivite de alimente duc la balonare, gaze intestinale si, de cele mai multe ori, la o indigestie incompleta care favorizeaza formarea toxinelor in intestine.

Care sunt cele mai nefericite combinatii de alimente care iti pot provoca balonare?

1. Bauturi carbogazoase si mancare

2. Fructe imediat dupa masa

3. Carne cu garnitura de cartofi sau orez

4. Banane cu lapte

5. Fasole cu branza

6. Cereale cu lapte

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Ocoleste bauturile carbogazoase (de tip cola, apa carbogazoasa, sifon, bere), varza, fasolea si mazarea.  Citește mai mult...

***

A recurge, din disperare, la infometarea organismului este o strategie de slabire foarte riscanta.  Găsește-ți motivația!

In postul Pastelui, care sta sa inceapa, pestele se poate manca de numai doua ori, pe 25 martie, de Buna Vestire, si in ziua de Florii.

Mierea de albine, o inegalabila sursa de energie pentru toate varstele, poate inlocui produsele de patiserie si cofetarie cu care ne-am tot rasfatat pe tot parcursul iernii. Poate fi consumata ca atare, in ceai, cafea si sucuri naturale.

Fructele uscate, precum caisele, prunele, curmalele, smochinele ori stafidele, sunt adevarate bombe energizante. Contin fibre alimentare, minerale si vitamine si potolesc si satisfac nevoia de dulce, care uneori da navala.

Nucile, migdalele, fisticul si alunele sunt satioase si hranitoare si pot inlocui oricand gustarea de la ora 11.00 sau pe cea de dupa amiaza, de la ora 17.00. Nu mancati, insa, mai mult de o mana de fructe uscate pe zi, adica 50 de grame.

Pe durata postului, consumul de paine va fi oricum, mai mare. De aceea, se recomanda ca painea alba sa fie inlocuita cu painea integrala sau cea cu tarate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fasolea, care prin compozitie contine fier si proteine, inlatura riscul de astenie si anemie. Citește mai mult...

Conservele simple şi cu cât mai puţină sare te vor scoate din impas de fiecare dată când ajungi târziu acasă şi nu ai timp să găteşti ceva sofisticat. Găsește-ți motivația!

Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des.

Specialista ziarului Libertatea, lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriţionist, îţi spune câte beneficii are spanacul pentru sănătate.

Detoxifică ficatul. Pe lângă fier, spanacul conţine calciu, clorofilă, betacaroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu şi potasiu. Sulful pe care-l conţine spanacul ajută la detoxificarea ficatului, iar vitamina A ajută la îmbunătăţirea vederii noaptea.

Previne cancerul. Datorită conţinutului mare de compuşi flavonoizi, spanacul e un aliment anticancerigen. S-au produs anumite extracte din spanac şi în urma studiilor realizate asupra acestora s-a constatat că ele ajută la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase de la nivelul stomacului şi al pielii.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Specialistul în nutriţie lector dr. Lygia Alexandrescu ne oferă astăzi formula unei diete echilibrate. Citește mai mult...

Nutritionistii evita carnea grasa, au o dieta bogata in fructe si legume si beau multa apa. Găsește-ți motivația!