Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Balonare

5 alimente care te scapă imediat de balonare

Cu siguranţă au existat momente în care disconfortul abdominal şi senzația de balonare te-au împiedicat să te bucuri de activităţile tale zilnice.

Ovăzul

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei.

Prunele

Folosite la prepararea dulcețurilor și a prăjiturilor, prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma  uscate, simple sau sub formă de compot.

Menta

Pentru o bună detoxificare a organismului este recomandată mestecarea unei frunze de mentă în fiecare zi. Remediul te eliberează de disconfortul gastric şi îţi linişteşte stomacul dacă acesta a fost deranjat. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickSanatate.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Schimbările extreme în dietă pot face ravagii la nivelul sistemului digestiv.  Citește mai mult...

***

Conform unui studiu publicat recent, tot ce trebuie să facem este să ţinem cont de lista următoare. Găsește-ți motivația!

Ai încerca frişca din nuci caju?

Ai încerca frişca din nuci caju?


Publicat în Ce se intampla doctore?

Ligia Pop, raw food chef, propune în cartea "Reţete Vegane fără foc" o reţetă de frişcă din nuci caju ori macadamia sau seminţe de floarea-soarelui decorticate.

Aveţi nevoie de un blender.
 
Ingrediente: 200 g nuci caju, 75 g îndulcitor natural (miere, sirop de agave), zeama de la o jumătate de lămâie si 100 ml apă.
 
Mod de preparare: Pentru un gust mai cremos, nucile sau seminţele se vor înmuia în apă timp de o oră. In felul acesta, vom ajuta blenderul să le proceseze mai uşor şi mai fin. Apoi, toate ingredientele se procesează în blender până la o omogenizare perfectă. Dacă preferaţi o frişcă mai groasă, puteţi adăuga mai multe nuci sau seminţe. Modalitate de păstrare: este ideal de consumat imediat, însă frişca se poate păstra timp de 2 zile în frigider, dar neapărat într-un recipient de sticlă.

Urmareste-o pe Ligia Pop online, Facebook, Twitter, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Am încercat variante de bunătăți sănătoase care să țina locul celor nesănatoase.  Citește mai mult...

Multe alimente venite de departe au ajuns să fie folosite cu succes şi în dieta românilor. Găsește-ți motivația!

Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des.

Specialista ziarului Libertatea, lector dr. Lygia Alexandrescu, nutriţionist, îţi spune câte beneficii are spanacul pentru sănătate.

Detoxifică ficatul. Pe lângă fier, spanacul conţine calciu, clorofilă, betacaroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu şi potasiu. Sulful pe care-l conţine spanacul ajută la detoxificarea ficatului, iar vitamina A ajută la îmbunătăţirea vederii noaptea.

Previne cancerul. Datorită conţinutului mare de compuşi flavonoizi, spanacul e un aliment anticancerigen. S-au produs anumite extracte din spanac şi în urma studiilor realizate asupra acestora s-a constatat că ele ajută la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase de la nivelul stomacului şi al pielii.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Specialistul în nutriţie lector dr. Lygia Alexandrescu ne oferă astăzi formula unei diete echilibrate. Citește mai mult...

Vă oferim câteva argumente care v-ar putea convinge să faceți o schimbare în viața dumneavoastră: Găsește-ți motivația!