Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Remedii naturiste » Condimente

Utilizați cât mai des următoarele condimente specifice preparatelor din sezonul rece, pentru feluri de mâncare aromate și sănătoase în același timp.

Scorțișoara este consumată în mod special pe timpul iernii, parfumul sau unic amintind de sărbători. Introdus în băuturi calde, specialități cu alcool, deserturi sau chiar preparate cu carne și sosuri, acest condiment special crește temperatura internă a corpului, facilitează digestia și ameliorează congestia nazală. 

- Tratarea infectiilor fungice

- Tratarea gastroenteritei

- Ameliorarea simptomelor Sindromului de colon iritabil

- Prevenirea cancerului

- Controlul artritei si al osteoporozei

- Tratarea gripei si a racelii

- Neutralizarea mirosurilor neplacute

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatul Medicului. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Evită aceste ingrediente atunci când eşti răcită sau suferi din cauza gripei. Citește mai mult...

***

Află de la medicul nutriționist Mihaela Bilic care sunt brânzeturile care nu îți afectează silueta. Găsește-ți motivația!

Alimentele pe care le includem în dieta zilnică nu au doar un rol nutrititiv, ci pot deveni adevărate tratamente pentru diverse boli.

Usturoiul - este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită proprietăţilor antivirale deosebite, este considerat un adevărat antibiotic natural. Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar.

Ghimbirul – este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Nivelul scăzut de vitamina D este asociat cu predispoziție pentru infecțiile respiratorii Citește mai mult...

Ca să te menţii la o greutate normală ai nevoie de un aport caloric care se situează în jurul valorii de 2500 kilocalorii pe zi.  Găsește-ți motivația!

Foarte periculoase atat pentru silueta cat si pentru sanatate sunt produsele de patiserie.

Paine, paste fainoase, cartofi, produse de patiserie sunt alimentele cele mai consumate in timpul postului pentru ca se gasesc peste tot, sunt usor de preparat si ieftine. Tocmai acestea sunt vinovate daca la sfarsitul postului vei avea kilograme in plus. Desigur, ai nevoie de carbohidrati, dar ce-i mult strica, mai ales daca mananci variantele din faina alba. Acestea iti maresc brusc glicemia, care apoi scade la fel de brusc, deci ti se va face foame repede si ajungi sa mananci mai mult ca de obicei.

Foarte periculoase atat pentru silueta cat si pentru sanatate sunt produsele de patiserie care, chiar daca sunt de post, reprezinta o combinatie foarte calorica si greu de digerat intre carbohidrati si grasimi vegetale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Conditia esentiala pentru a te simti bine este ca postul sa fie tinut corect, adica sa se consume alimente sanatoase. Citește mai mult...

Afla de la Dr. Oz care sunt cele mai importante vitamine şi din ce alimente le poţi lua! Găsește-ți motivația!