Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Remedii naturiste » Condimente

Utilizați cât mai des următoarele condimente specifice preparatelor din sezonul rece, pentru feluri de mâncare aromate și sănătoase în același timp.

Scorțișoara este consumată în mod special pe timpul iernii, parfumul sau unic amintind de sărbători. Introdus în băuturi calde, specialități cu alcool, deserturi sau chiar preparate cu carne și sosuri, acest condiment special crește temperatura internă a corpului, facilitează digestia și ameliorează congestia nazală. 

- Tratarea infectiilor fungice

- Tratarea gastroenteritei

- Ameliorarea simptomelor Sindromului de colon iritabil

- Prevenirea cancerului

- Controlul artritei si al osteoporozei

- Tratarea gripei si a racelii

- Neutralizarea mirosurilor neplacute

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatul Medicului. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

~
~

Îți mai recomandăm:

Evită aceste ingrediente atunci când eşti răcită sau suferi din cauza gripei. Citește mai mult...

***

Traim intr-o societate care considera ca un corp suplu este o imagine a frumusetii.  Găsește-ți motivația!

Amestecul de scortisoara, miere si de seminte de in (in parti egale) dau senzatia de satietate.

"Semintele de psyllium, de exemplu, se administreaza cu foarte multa apa inainte de masa. Se recomanda si taratele obtinute din macinarea semintelor acestei plante, mult mai bogata in fibre decat taratele de cereale. La o ora dupa administrare, apare senzatia de satietate, care dureaza cateva ore. Acelasi efect il au si semintele de chimen, folosite sub forma de infuzie sau adaugate in salate. De asemenea, infuzia sau sucul de urzica tin in frau pofta de mancare. In acelasi scop, efecte dovedite au anumite ceaiuri: din soc, din frunze de mesteacan, din matase de porumb sau din ceai verde", spune medicul Ruxandra Constantina.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Leusteanul are o puternica actiune diuretica, eliminand excesul de apa si toxinele din tesuturi. Citește mai mult...

Dr. Şerban Damian îţi dezvăluie adevărul despre cele mai cunoscute 10 mituri în menţinerea siluetei. Găsește-ți motivația!

Persoanele care adopta o dieta vegetariana sunt de trei ori mai putin predispuse sa sufere de tulburari intestinale.

Cercetarea condusa de dr. Francesca Crowe, de la Departamentul de Epidemiologia Cancerului din cadrul Universitatii Oxford, a presupus analiza a 47.033 de adulti britanici, dintre care 15.459 vegetarieni.

In urma testelor realizate pe parcursul a aproximativ 12 ani au fost identificate 812 cazuri de boala diverticulara din numarul total de voluntari. In urma rezultatelor, expertii au constatat ca vegetarienii prezentau un risc cu 30% mai mic de a dezvolta aceasta boala, spre deosebire de subiectii care au inclus in dieta lor carne, preparate din carne sau alimente provenite de la animale, precum lactate si oua.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Tipul ''rău'' de grăsimi ce abundă în produse precum untul sau carnea de vită crește riscul Citește mai mult...

Un corp sănătos şi o greutate satisfăcătoare presupune schimbarea obiceurilor alimentare pe viaţă, nu doar pentru o zi. Găsește-ți motivația!