Logo small

NaturShop

Produse pentru copii

10% reducere și transport GRATUIT pentru toate produsele

Se încarcă... Se încarcă...

Concentrare și memorie

Capacitatea de concentrare este esențială în procesul de dezvoltare a copilului. Ea poate fi încurajată inclusiv prin exerciții cognitive care se pot dovedi extrem de utile în acest sens.

Dezvoltarea organismului copiilor are loc cu o viteză foarte mare. În acest proces, nutriţia joacă un rol crucial, prin oferta de „cărămizi” (proteine, lipide, minerale), „lemne de foc”, „adezivi” (glucide, lipide) şi „catalizatori” (vitamine).

Termenul de vitamină desemnează o substanţă absolut necesară desfăşurării normale a metabolismului, substanţă care nu poate fi sintetizată în organism. Din această cauză, aportul exogen al vitaminelor este indispensabil unei creşteri şi dezvoltări armonioase.

Substanțe active:

Se încarcă... Se încarcă...

Burtică sănătoasă

În funcție de severitatea simptomele de care sunt însoțite, durerile de burtică pot fi cauzate de o simplă indigestie sau pot avea la bază alte afecțiuni sau boli. Dezechilibrele microflorei pot fi cauzate și de tratamentul cu antibiotice sau alimentație inadecvată.

În tractul digestiv există aproximativ 1000 de tipuri diferite de bacterii. Aceste bacterii ajută la descompunerea hranei şi la absorbţia nutrienţilor. Una din principalele funcţii ale probioticelor este accea de a stimula sistemul imunitar. Consumul alimentelor bogate în probiotice şi menţinerea florei intestinale benefice, ajută la menţinerea sistemului imunitar şi la absorbţia nutrienţilor.

Substanțe active:

Se încarcă...

Oase puternice

O alimentație adaptată necesitaților organismului copilului este cheia asigurării unei creșteri și dezvoltări armonioase.

Pentru copii este important să beneficieze de o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume, care să includă şi produse lactate, cereale, peşte, carne și care evită excesul de dulciuri şi făinoase, de condimente şi mezeluri. În general, se recomandă ca un copil să primească trei mese principale şi două gustări pe cât posibil luate la ore regulate, evitându-se atmosfera stresantă în timpul mesei sau distragerea atenţiei prin vizionarea concomitentă la televizor.

Substanțe active:

Se încarcă... Se încarcă...

Imunitate

Faze acute

Sistemul imunitar este un sistem complex alcătuit din structuri şi mecanisme care apără organismul împotriva agenţilor patogeni (virusuri, microbi), iar virozele respiratorii de sezon sunt unele dintre problemele de sănătate la care este predispus copilul. Viruşii pătrund în organism prin gură şi nas. Un strănut poate răspândi în aer mii de particule de infecţie. În aceste situaţii sistemul imunitar al copiilor are nevoie de o îngrijire specială, mai ales în perioadele reci (toamna şi primăvara).

Substanțe active:

Se încarcă... Se încarcă...

Prevenție

Sistemul imunitar al copiilor nu este complet maturizat. Intrarea copiilor în colectivitate (grădiniță sau școală) implică o serie de factori favorizanti care pot conduce la răceli frecvente.

De fiecare dată când copilul este expus la o infecţie de un anumit tip, sistemul său imunitar învaţă că în corpul său se află un oaspete şi acţionează pentru a elibera organismul de acel străin. El işi aminteşte data viitoare că acel organism nu aparţine corpului său.

Substanțe active:

Se încarcă... Se încarcă... Se încarcă...

Starea de sănătate a copiilor poate fi influenţată de numeroşi factori. Părinţii trebuie să fie conştienţi de situaţiile în care imunitatea ar putea fi compromisă.

O expunere mai mare la microbi şi viruşi se realizează în situaţii precum schimbarea anotimpurilor sau intrarea în colectivitate. Și intervenţiile chirurgicale, medicația sau anumite boli slăbesc apărarea naturală a organismului.

Substanțe active:

Se încarcă...

Aparatul urinar

Infectiile tractului urinar sunt frecvente în copilarie.

10% dintre copiii cu varsta mai mica de șapte ani au prezentat cel puțin o data o infecție de tract urinar. Deși simptomatologia la copilul mare este asemănatoare cu cea a adultului, copilul mic poate prezenta febră, iritabilitate, pierderea poftei de mancare, urina urât mirositoare, plâns în momentul micționarii.

Substanțe active:

Se încarcă... Se încarcă... Se încarcă...

Tract respirator

Afectiunile tractului respirator sunt cel mai des întâlnite iarna și în sezoanele de tranziție: primăvara și toamna. Infecțiile pot afecta tractul respirator superior (nasul, sinusurile și gâtul) sau tractul respirator inferior (căile respiratorii și plămânii).

Infectia acută respiratorie se poate agrava într-un timp foarte scurt la persoanele cu un sistem imunitar slăbit și necesită urgent tratament de specialitate.

Substanțe active:

Se încarcă... Se încarcă...

Infecțiile respiratorii afectează în principal căile aeriene superioare: nasul, sinusurile, faringele și laringele. În cazul agravării simptomelor, infecția se poate întinde și la căile aeriene inferioare, trahee și bronhii.

Deoarece infecțiile de tract respirator se pot transmite indirect prin atingerea obiectelor de uz comun (clanța, butoane, tastatura, obiecte casnice etc.) mijlocul cel mai eficient de prevenție este igiena personală care include spălarea mâinilor cu săpun.

Substanțe active: