Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Alimentatie copii & adolescenti

Un orăşel danez a învins obezitatea

Publicat în Buna Ziua Brasov
Un orăşel danez a învins obezitatea

Holbaek, un orăşel danez, pare să fi găsit soluţia pentru a combate fenomenul obezităţii la copii. Omul-cheie din spatele reuşitei este un medic pediatru pe nume Jens Christian Holm.

Metoda daneză de slăbit, care presupune schimbarea radicală a aproximativ 20 de elemente ce ţin de stilul de viaţă, a fost aplicată pe 1.900 de pacienţi. 70% dintre aceştia, un procent absolut enorm, au reuşit să îşi ţină greutatea sub control. Mai mult, toţi cei din program nu au avut parte de mai mult de cinci ore de consultaţie într-un an. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Buna Ziua Brasov. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Dr. Carmen Oltean: „Sfatuim copiii sa faca miscare cel putin 30-45 de minute pe zi". Citește mai mult...

***

Apartenenta la o retea de socializare stimuleaza moral oamenii si ii incurajeaza sa faca eforturi pentru a-si mentine o dieta corespunzatoare. Găsește-ți motivația!

Dieta care creste metabolismul

Dieta care creste metabolismul


Publicat în Dietetik.ro

Sunt interzise: zaharul, grasimile hidrogenate, cerealele rafinate, alcoolul si cafeaua.

Dieta care creste metabolismul are si alte beneficii: controleaza apetitului, reduce stresul, prevenie imbatranirea celulara, optimizeaza functiile tiroidei si ale ficatului.

Iata care sunt alimentele pe care le poti consuma in cadrul dietei care creste metabolismul. Orice cantitate de legume si fructe intens colorate, cereale integrale si alte produse neprocesate chimic, carne slaba, peste, carne de pasare, mancaruri organice, nuci, produse pe baza de soia si fasole.

Sunt interzise: zaharul, grasimile hidrogenate, cerealele rafinate, alcoolul si cafeaua. Nu ai voie sa adaugi in mancare indulcitori artificiali, iar produsele lactate sunt excluse.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Heidi Klum a renuntat in primele 2 saptamani la paine, lactate, dulciuri, fructe, cafea si alcool. Citește mai mult...

Daca nu poti urma pasii stricti ai unei diete, nu inseamna ca esti condamnata sa porti o viata pantalonii XL.  Găsește-ți motivația!

Poţi gândi că mănânci sănătos şi de fapt incluzi în alimentaţie ce nu este potrivit.

Expresia "Eşti ceea ce mănânci" contează în atât de multe privinţe, iar una dintre acestea este felul în care ne simţim. Poţi gândi că mănânci sănătos şi de fapt incluzi în alimentaţie ce nu este potrivit. Pentru a te încadra în limite normale, specialiştii recomandă să nu fie depăşită valoarea de 300 mg de grăsimi, pe zi. Însă dacă ai deja colesterolul mărit, trebuie să reduci această cantitate la 150-200 mg pe zi. Foarte indicat este ca în meniul zilnic să predomine legumele, fructele, evitând alimentele care au un nivel crescut de colesterol. Iată, mai exact, şi care sunt acestea!

Carnea procesată - Conţinutul de colesterol din cârnaţi, salam şi din orice altă carne procesată depinde de cât de multă grăsime a fost adăugată în procesul de fabricare a produselor respective. Valoarea minimă ar fi cea de 158 mg pentru o cantitate de 100 g de cârnaţi preparaţi preponderent cu carne slabă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată o selecție de fraze-cheie menite să te motiveze, dar care nu te motivează așa cum ar trebui. Citește mai mult...

Studiile anterioare au indicat faptul că alergatul suprimă apetitul mai mult decât mersul pe bicicleta. Găsește-ți motivația!