Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Familie » Alimentatie echilibrata

Daca e vorba de o recompensa pe care simti nevoia sa o primesti, atunci incearca sa iti oferi ceva care nu are de-a face cu mancarea.

Cele mai multe produse junk food sunt prajite, iar grasimile pe care le contin ne vor da senzatia de satietate mult timp dupa ce le-am consumat. Psihologii citati de Huffington Post sunt de parere ca oamenii care tanjesc dupa astfel de alimente sunt nesatisfacuti de viata lor si nu sunt pregatiti sa faca fata schimbarilor, asa ca isi pacalesc psihicul singuri cu produse junk food care le ofera alinare si consolare.

Solutia pentru a scapa de astfel de pofte este miscarea. Mai ales in cazul celor care au trecut prin efectul yo-yo al dietelor si s-au pomenit ca au slabit rapid, dar s-au ingrasat la loc la fel de repede.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în FoodStory.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Specialistii spun ca atunci cand simtim nevoia de a consuma paine, organismul are nevoie de azot. Citește mai mult...

***

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!

Iata care sunt secretele simple, dar de efect, care le ajuta pe vedete sa aiba un corp superb, fara prea mult efort.

Fructele si legumele - bombe de energie, cu putine calorii. Nu intamplator fructele si legumele proaspete se afla la baza piramidei alimentare, fiind recomandate drept alimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.

Surse esentiale de vitamine si minerale, fructele si legumele proaspete sunt un ajutor de nepretuit daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, deoarece furnizeaza organismului o buna parte din substantele nutritive de care are nevoie, fara a-l bombarda cu multe calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu este usor sa treci de la teorie la practica in “jungla” caloriilor. Citește mai mult...

Ca să te menţii la o greutate normală ai nevoie de un aport caloric care se situează în jurul valorii de 2500 kilocalorii pe zi.  Găsește-ți motivația!

O nouă listă de aditivi alimentari permişi în UE, aprobaţi după o evaluare ştiinţifică, a intrat în vigoare la 1 iunie.

Pe această listă figurează numai aditivii alimentari care au fost verificaţi în mod ştiinţific ca fiind siguri pentru consum, a semnalat executivul european, potrivit căruia principalul avantaj al noii liste este transparenţa pe care o oferă, potrivit Mediafax. Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aditivii, pe lângă siguranţă, se numără faptul de a fi justificaţi tehnologic, de a nu contribui la înşelarea consumatorilor şi de a reprezenta un beneficiu pentru aceştia.

Siguranţa aditivilor autorizaţi în prezent este controlată de Comitetul Ştiinţific pentru Alimentaţie (SCF) şi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). Majoritatea evaluărilor privind aditivii autorizaţi s-au realizat în anii '80 şi '90 şi, în unele cazuri, chiar în anii '70, fapt pentru care EFSA a considerat că este necesară o reevaluare a acestora.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Aditivii alimentari sunt substante folosite cu scopul de a proteja integritatea produselor. Citește mai mult...

Fibrele si vitaminale continute de cereale permit pastrarea unui nivel optim de energie in prima parte a zilei. Găsește-ți motivația!